IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синергон карт Сервиз ЕООД ще се влее в дъщерно дружество на Топливо

Дружеството ще се влее в „Синергон петролеум“, който Топливо изкупи преди една година

15:59 | 14.02.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Синергон карт Сервиз ЕООД ще се влее в „Синергон петролеум“ ЕООД, който Топливо изкупи в началото на 2016 г., реши едноличният собственик на капитала на преобразуващото се дружество „Синергон Холдинг“. За решението става ясно от съобщение, разпространено чрез БФБ - София. 

Управителният съвет на холдинга е взел решение да се извършат подготвителните действия относно преобразуването.

В резултат на това цялото имущество на преобразуващото се дружество ще премине към приемащото дружество, а Синергон карт Сервиз ЕООД ще прекрати дейност без ликвидация.

Дружеството съобщи още, че е приет доклада на оценителя „Брайт Консулт“ ООД за оценка на активите и съответно оценка на стойността на дяловете на Синергон карт Сервиз. Приет е и доклада на управителя на преобразуващото се дружество, съдържащ подробна правна и икономическа обосновка на вливането и съотношението на замяна, които към този момент не са известни.

В началото на миналата година Топливо АД съобщи, че е купило 100% от Синергон Петролеум ЕООД за сумата от 1,468 млн. лв. с продавач Синергон холдинг АД. Една от основните дейности на Топливо АД е доставка, съхранение и търговия с газ пропан-бутан, течни горива, нефтопродукти. Основната дейност на Синергон Петролеум ЕООД е доставка, съхранение, дистрибуция и търговия с газ пропан-бутан, течни горива и нефтопродукти. Дружеството оперира бензиностанции с марка SNG. Топливо АД внася газ пропан-бутан в България, а най-големият му купувач е Синергон Петролеум ЕООД, което го продава на дребно.

През 2008 г. от Топливо АД са отделени активите, които реализират газта на дребно по наличните бензиностанции, като за целта е създадено новото дружество Синергон Петролеум ЕООД.

“Синергон карт сервиз” ЕООД е дружество, основано през 2005 г. от “Синергон холдинг” АД, с основен предмет на дейност разработване, внедряване и обслужване на системи за безналично разплащане чрез използване на пластмасови карти с магнитна ивица. Картата “СКС” е предназначена за обслужване на фирмени автомобили. Мрежата на "Синергон карт сервиз" ЕООД покрива над 50 обекта. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Дейността на групата през в период януари – септември 2016 година продължава да е силно повлияна от политическата и икономическата ситуация, довела до промяна в условията за търговия с отоплителни материали, добив на нефт и производството на течни горива и газ пропан-бутан. В доклада за дейността си към края на септември групата отчита намаляване на приходите от продажба на отоплителни материали и от продажба на газ пропан-бутан. Въпреки частичното оживление в строителството през настоящата година, продажбите на строителни и лаково бояджийски материали не е на необходимото ниво.

През периода групата е реализирала общо приходи от дейността в размер на 187, 6 млн. лв. в сравнение със малко над 189 млн. лв. през същия период на 2015 г.

Разходите за осъществяване на цялостната дейност на групата за периода са 191, 8 млн. лв. и в сравнение със същият период на 2015 г. се увеличават с 4, 2 млн. лв. Така за деветмесечието резултатът е консолидирана загуба преди облагане с данъци в размер на 4, 1 млн. лв. в сравнение с печалбата от 1,5 млн. лв. година по-рано.

Акциите на Синергон Холдинг поскъпват с 6,58% от началото на годината, каро ръстът достига 16,67% през последните 12 месеца. Пазарната капитализация е 23,775 млн. лв.
 

Свързани компании:

Топливо АД(TOPL)

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още