IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Синергон" увеличи с още 120 хил. лв. капитала на губещото "Синергон Енерджи"

Увеличен е капиталът и на „Синергон петролеум“

13:08 | 28.09.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Синергон Холдинг увеличи с още 120 хил. лв. капитала на губещото си дружество „Синергон Енерджи“ до 420 хил. лв. , става ясно от съобщение на дружеството, разпространено чрез БФБ – София.

Капиталът е увеличен от 300 хил. лв. на 420 хил. лв. чрез записване на нови 1200 дяла по 100 лв. всеки изцяло от едноличния собственик „Синергон Холдинг“. Това е второто увеличение на капитала на дружеството за две седмици.

Както Investor.bg писа през миналата седмица, холдингът увеличи капитала на губещия си търговец на енергия с 50 хил. лв., което далеч не беше достатъчно, за да изведе на плюс стопения до минус 127 хил. лв. капитал. Холдингът не коментира действията си след няколко опита на Investor.bg да се свърже с ръководството.

"Синергон енерджи” ЕООД е лицензиран търговец на електроенергия и координатор на балансираща група на свободния пазар на електроенергия в България. Дружеството е създадено през 2013 г., като основната му дейност е търговия с електрическа енергия, енергиен мениджмънт, оперативно планиране, координиране и управление на енергийни системи.

Финансовият резултат към 31 декември 2016 г. е загуба в размер на 294 хил. лв. спрямо 25 хил. лв. загуба година по-рано, тоест загубата се повишава с 1076%. 

Според отчета на дружеството за 2016 г. собственият капитал се стопява до минус 127 хил. лв. при 167 хил. лв. година по-рано.

С уведомление до Комисията за финансов надзор (КФН) и БФБ – София холдингът съобщава за увеличение на капитала и на друго дъщерно дружество - „Синергон петролеум“ от 1 164 440 лв. на 1 464 440 лв. чрез записване на нови 30 хил. дяла по 10 лв. всеки на обща стойност 300 хил. лв.

В средата на юни тази година Синергон холдинг съобщи, че преобразува дъщерното си дружество Синергон Карт Сервиз ЕООД чрез вливане в Синергон Петролеум ЕООД. Промяната беше вписана в търговския регистър, като капиталът му беше увеличен на 1,16 млн. лв

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Холдингът притежава инвестиции в 25 дъщерни предприятия, от които пряко участие в акции и дялове - в 22 дружества и непряко - в 3 дружества. Освен в дъщерни дружества Синергон Холдинг притежава пряко акции в едно асоциирано дружество, а в две дружества участието е малцинствено.

Приходите от продажби на групата в значителната си част се формират от дъщерните дружества, осъществяващи дейността в сектори като търговия и услуги, туризъм, химическа промишленост и хранително-вкусова промишленост.

„Инвестициите в предходните години са поставени на обстоен анализ и проверка на процесите по усвояване на средствата, като е засилен контролът върху дейността на дъщерните дружества“, посочи компанията в доклада за дейността си през първото тримесечие, когато отчете консолидирана загуба преди облагане с данъци в размер на 3,8 млн. лв. Холдингът уточни в уведомлението си, че ще продължи инвестициите си в дъщерни предприятия с цел тяхното развитие, но при редуцирана програма.

Все още в част от предприятията са необходими структурни реформи, за да се излезе от съществуващото неблагоприятно положение и спиране на нискодоходните дейности, посочи компанията.

От началото на годината акциите на холдинга поевтиняват с 0,08% при пазарна капитализация от 22,288 млн. лв. 

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още