IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синтетика се раздели с дяловото си участие в Пластхим-Т АД

Причината за продажбата е липсата на дивидентна доходност от 2010 г.

15:04 | 08.07.16 г.
Синтетика се раздели с дяловото си участие в Пластхим-Т АД

Синтетика АД е продало изцяло дяловото си участие в предприятието Пластхим-Т АД-гр. Тервел, съобщи публичната компания чрез БФБ-София.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Синтетика придоби участието в Пластхим-ТАД през 2010 г., като за изтеклия период от шест години не е реализирала дивидентна доходност от инвестицията си.

„Независимо от добрите финансови показатели на Пластхим-ТАД, факт е, че дружеството не допринасяше за индивидуалния финансов резултат на Синтетика. Този факт, както и неяснотата относно възможността в бъдеще предприятието да започне да разпределя дивидент, са сред основните причини за продажбата“, обясняват от холдинговото дружество.

Получените средства ще се инвестират в подкрепа на дъщерните компании в групата на Синтетика, както и в нови придобивания, съгласно инвестиционната политика на компанията.

Вчера Синтетика АД формира половината от оборота на БФБ. След три сделки изтъргуваният обем достигна 1,29 млн. лв. при цена от 38,7 лв. за акция.

Към 15 часа на деншната сесия няма сделки по позицията. От началото на годината акциите на компанията поевтиняват с 0,77%. Пазарната капитализация е 116,1 млн. лв.

Свързани компании:

Синтетика АД(SYN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още