Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Сирма Груп Холдинг“ няма да разпредели дивидент и тази година

Дружеството не разпредели дивидент и от печалбата за 2019 г., както и за 2018 г. и 2017 г.

„Сирма Груп Холдинг“ няма да разпредели дивидент и тази година

Снимка: Pixabay

„Сирма Груп Холдинг“ няма да гласува разпределянето на дивидент от печалбата през 2020 г. на предстоящото на 23 юни общо събрание на акционерите, става ясно от поканата за събранието, разпространена чрез БФБ - София.

Очаква се акционерите да гласуват 10% от печалбата за 2020 г. в размер на 994,9 хил. лв. (или 99,5 хил. лв.) да бъде разпределена към фонд „Резервен“. Остатъкът от печалбата в размер на 895,4 хил. лв. ще се отнесе в сметка „Неразпределена печалба” от минали години.

Дружеството не разпредели дивидент и от печалбата за 2019 г., както и за 2018 г. и 2017 г.

За последен път бе гласуван дивидент от печалбата за 2016 г. в общ размер на 593,6 хил. лв. Тогава бе гласувано акционерите да получат по 0,01 лв. за една акция бруто.

На индивидуална база печалбата на дружеството се стопява с почти 48% през 2020 г. до 995 хил. лв. спрямо 1,9 млн. лв. година по-рано.

Консолидираният отчет за 2020 г. показва печалба в размер на 4,87 млн. лв., от които за притежателите на собствения капитал - 3,7 млн. лв., като резултатът намалява с 27% спрямо 5,1 млн. лв. година по-рано.

Сирма Груп Холдинг АД
Очаква се общото събрание да приеме и промени в политиката за възнаграждения на членовете на Съвета на директорите. Тя ще подлежи на редовен преглед от съвета на директорите на дружеството минимум веднъж годишно и на преразглеждане от общото събрание на акционерите най-малко веднъж на всеки 4 години.

Размерът на краткосрочното променливо възнаграждение е до 10% от нетната консолидирана печалба, но не повече от 40% от стойността на индивидуалната счетоводна печалба преди данъци и провизии за краткосрочното променливо възнаграждение.

Размерът на годишното дългосрочно променливо възнаграждение, изплащано под формата на акции, е до 1 % от общия брой акции от капитала на дружеството.

Сред критериите за изплащане на краткосрочното променливо възнаграждение са постигане на 3% ръст на консолидираните приходи на групата, както и постигане на равна или по-висока консолидирана печалба на дружеството преди данъци и провизии спрямо предходната година.

При дългосрочното възнаграждение критерият е постигане на ръст спрямо предходната година от минимум 3% на средната пазарна цена на акция изчислена за референтен период от два месеца.

Общото събрание ще се проведе и чрез ползване на електронни средства – чрез двупосочни съобщения в реално време, позволяващи на акционерите да участват в обсъждането и вземането на решения от разстояние. Ще бъде позволен и механизъм за гласуване преди или по време на общото събрание без да е необходимо упълномощаване на лице, което да участва лично на място.

От началото на годината акциите на компанията поевтиняват с 2,7% при пазарна капитализация от 32,055 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
3
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
"Сред критериите за изплащане на краткосрочното променливо възнаграждение са постигане на 3% ръст на консолидираните приходи на групата, както и постигане на равна или по-висока консолидирана печалба на дружеството преди данъци и провизии спрямо предходната година."И заради това ще бъдат използвани всички счетоводни врътки само и само да си заработят бонусите. Като гледам дивидент няма да има другата година.

Още от Новини и анализи
Седмицата донесе ръстове за всички индекси на БФБ