Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Сирма Груп Холдинг“ създава инкубатор за стартиращи предприемачи

Кандидатури на стартъпи за участие в програмата се набират до 31 май

„Сирма Груп Холдинг“ създава инкубатор за стартиращи предприемачи

Снимка: Pixabay

Българската софтуерна компания „Сирма Груп Холдинг“, в партньорство с Innovation Capital, създава инкубатора за стартиращи предприемачи Sirma Venture Lab. Той ще подкрепи перспективни технологични стартъпи от България с финансиране, менторство, технологична и маркетингова подкрепа, за да им осигури по-бързо развитие и възможност за експанзия на българския и на международния пазар.

„Сирма", която през този месец навършва 30 години, е помогнала на над 300 стартъпа да се развият и да израснат, а много от тях са се превърнали в разпознаваеми международни фирми, посочва се в съобщение на компанията.

Предприемачите, които имат желание да се включат в новия инкубатор, могат да кандидатстват до 31 май. Самата програмата на инкубатора ще започне на 20 юни, а за 25 септември е предвиден демонстрационен ден, в който участниците ще представят своето развитие.

„В Сирма отдавна има функционираща програма за инкубиране на стартъпи и през годините е предоставила възможност на множество талантливи ИТ специалисти да стартират нови технологични проекти, които след това са се превърнали в пълноценни компании. Създавайки Sirma Venture Lab искаме да канализираме този процес и да ускорим развитието на българската технологична индустрия“, коментира Момчил Зарев, мениджър на Sirma Venture Lab.

Инкубаторът ще търси перспективни български стартъпи, които могат да се превърнат в световни явления в области като финтех, здравни технологии, Индустрия 4.0, логистика, автомобилна индустрия, туризъм и др. сфери. Сред важните условия за включване в програмата е стартъпите да имат силен екип с експертиза в основната сфера на дейност, както и някаква ранна валидация на пазара.

Програмата на инкубатора е тримесечна. През този период ментори и партньори на „Сирма" ще подпомогнат бизнес развитието на участниците, създаването на продукти и достигането им до пазара.

Интензивната менторска програма ще включва както технологична, така и бизнес подкрепа. Най-добрите сред участниците ще получат инвестиция в размер на 50 000 евро (т.нар. pre-seed етап на финансиране), с опция някои от тях да получат и последващо финансиране, достигащо до 350 000 евро. Програмата ще им даде достъп и до мрежа от потенциални външни инвеститори.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX с 3,18% седмично повишение до 619 пункта