IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сирма Груп с план за ръст на приходите до 100 млн. долара най-рано до пет години

Най-късно до 2024 г. софтуерната компания планира листване на голяма световна борса

10:47 | 24.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Сирма Груп с план за ръст на приходите до 100 млн. долара най-рано до пет години

Сирма Груп Холдинг АД прие нова, агресивна програма за развитие, включваща план за експанзия на пазара в САЩ, инвестиции в нови продукти и достигане на приходи от 100 млн. долара в следващите от 5 до 7 години, съобщават от софтуерната компания.

Програмата за развитие през 2016 г. и следващите години беше приета на провелото се на 14 юни годишно общо акционерно събрание на групата - първото след успешното й първично публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София) в края на 2015 г.

На него беше отчетено още, че независимо от глобалните отрицателни тенденции в ИТ индустрията, Сирма Груп Холдинг АД отбелязва ръст на приходите от 21% за 2015 г.

Очаква се новоприетата Програма за развитие да спомогне за подготовката на публично предлагане на Сирма Груп на голяма световна борса в близките 6-8 години.

С цел гарантиране на програмата общото събрание прие предложената от Комитета по възнагражденията към холдинга тристълбова резултатно-ориентирана система за възнаграждение на мениджмънта на дружеството. Чрез нея, в съответствие с добрата практика на корпоративно управление, се постигна пълно съответствие между интересите на членовете на Съвета на директорите и стратегическите интереси на дружеството, твърдят от Сирма Груп.

Оперативното, тактическото и стратегическото възнаграждение на управителите става пряка функция на постигнатите резултати, ръст на приходите и пазарната капитализация на холдинга. За обезпечаването на тази схема общото събрание прие ограничено обратно изкупуване на акции.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
С цел осигуряване на прозрачен и независим контрол на изпълнението на приетите от общото събрание цели и в съответствие с разпоредби на Националния кодекс за корпоративно управление се създава и одитен комитет от независими висококвалифицирани експерти.

В изпълнение на своята мисия за „създаване на продукти и решения, които винаги надминават очакванията“ и в защита правата на акционерите, съгласно НККУ общото акционерно събрание на холдинга приложи разработена от неговия екип иновативна система за електронно гласуване – EVA (Electronic Voting App).

По време на общото събрание тя осигури гъвкаво и лесно гласуване по всички въпроси от дневния ред, както и по възникналите дискусии. Паралелно с гласуването, EVA генерира в реално време протоколи и графики от всяко гласуване, които бяха прожектирани на акционерите. Холдингът планира да продължи работата си по EVA, като в перспектива осигури дистанционно присъствие и достъп за гласуване на всички акционери в него – отново начинание, спазващо изискванията на НККУ, поясняват от Сирма Груп.

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:18 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още