Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Сирма планира вторично предлагане през БФБ

Ще се борим да влезем в Sofix, защото там ни е мястото, твърди изпълнителният директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев

Сирма планира вторично предлагане през БФБ

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българският технологичен концерн Сирма Груп Холдинг ще има нужда от допълнително финансиране и планира вторично предлагане чрез българската борса в края на тази година и началото на следващата.

Сирма Груп Холдинг АД

Това стана ясно от интервю на изпълнителния директор на Сирма Груп Цветан Алексиев в предаването „В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. 

Компанията търси инвестиция от около 20 млн. евро, поясни Алексиев.

„Ще се борим да влезем в Sofix, защото там ни е мястото. Надявам се този път инвеститорите да ни повярват, въпреки че нашата борса е странно място. Надяваме се на интерес, защото нашите големи системи се продават в над 50 държави, а приложението за диабетно болни, например, се продава в 187 държави в света", каза още Алексиев. 

По думите му през последните 3-4-5 години се наблюдава тенденция за тотално свързване чрез новите технологии на физическия, дигиталния и биологичния свят и скоро вече ще се появят и импланти. 

Още по темата

През миналия месец холдингът проведе дискусии за актуализиране на стратегията си, като залага на три основни стълба до 2022 г. - облака, когнитивните бизнес технологии и обработката на огромни количества данни.

Какви са очакванията от предстоящото road show на БФБ и какви са предварителните срещи с потенциални инвеститори, които вече са уговорени за Сирма Груп?  Ще стане ли човек по-съвършен, ако успее да "изключи" емоциите си? Как Сирма Груп структурира приоритетите си и какво е "Облакът на Сирма"? Осъзнаваме ли какво представлява четвъртата революция или все още сме оплетени в термини и представи от третата? 

Всичко това – във видеото от гостуването на Алексиев в Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 4189   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Коментари (1)

2
 
18
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
За тия нови 40 мнл.лв ще трябва да изчакате, да СИ ВЗЕМЕМ ПАРИТЕ ОТ ХИМИМПОРТ И ЗЪРНЕНИ ХРАНИ!??? ПЪРВО И МОЖЕ И В ВАС ДА ИНВЕСТИРАМЕ !??? хахахаха

Още от Новини и анализи
Европейските пазари записаха предимно повишения