Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Сирма стартира мисията си за "интелигентни предприятия"

От 1 юли компанията започва изпълнението на актуализираната си стратегия

Сирма стартира мисията си за "интелигентни предприятия"

Снимка: Архив Ройтерс

Сирма Груп Холдинг започва изпълнението на актуализираната стратегия, като стъпва на своите три силни страни – облачни услуги, работа с данни и когнитивни технологии, обяви компанията в официално съобщение.

Обновената стратегия на групата бе представена и обсъждана с водещи акционери, заинтересовани лица и финансови институции през първата половина на 2017 година. На 15 юни 2017 актуализираната стратегия беше изложена и приета от Общото акционерно събрание на дружеството. 

Още по темата

Сирма запазва своя В2В фокус - широко разпространен бизнес модел, който описва обменът на продукти, услуги или информация между бизнесите. Основните проблеми, към чието решаване са насочени усилията на фирмите от групата, са експоненциалното нарастване на масива от данни в света и необходимостта от гъвкави и адаптивни процеси за всички предприятия.

И двата проблема са причинени от бързото развитие на технологиите през последните години и сливането на физическия, технологичния и биологичен свят. Ускоряването на технологичното развитие само ще задълбочава тези проблеми в бъдеще, посочват от компанията.

Сирма Груп Холдинг АД
Като стъпва на своите три силни страни – облачни услуги, работа с данни и когнитивни технологии, Сирма Груп пренасочва своето внимание от „подкрепа на дигитализацията на предприятията“ към „прилагане на когнитивни софтуерни технологии и превръщането им в "интелигентни предприятия“, което ще ги направи по ефективни и конкурентоспособни.

Усилията на дружествата от Сирма са съсредоточени в най-перспективните сектори в ИКТ – „бизнес софтуер“ (Информационни и комуникационни технологии) и „ИТ услуги“. Именно тези два сегмента спряха спада в ИКТ сектора през 2016 година и обещават динамичен ръст в близките години (Gartner 2017). За разлика от технологичните гиганти, като Amazon, Apple, Google, IBM и Microsoft, които също развиват когнитивни технологични решения, фокусът на Сирма е към ниши от МСП (малки и средни предприятия) в сферите на специализация на групата, които изостават от технологичния тренд за използване на технологии, базирани на изкуствен интелект.

"Развитието и прилагането на когнитивните технологии на Сирма (семантична обработка на новини и текст, онтологии, machine learning, невронни мрежи, чатботове, лицево разпознаване и компютърно зрение) ще осигурят конкурентоспособност и ефективност на клиентите в динамичния технологичен свят на 21 век", отбелязаха още от Сирма Холдинг.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Червен финал на седмицата за индексите на БФБ