Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Слънчев бряг" ще компенсира загубата за деветмесечието с продажба на активи

Дружеството планира ограничаване на разходите за ремонт и поддръжка

"Слънчев бряг" ще компенсира загубата за деветмесечието с продажба на активи

Снимка: БГНЕС

За първите девет месеца на годината „Слънчев бряг“ АД отчита загуба от 1,046 млн. лв., информира компанията в x3news. За същия период на миналата година финансовият резултат е бил 1,105 млн. лв. печалба за дружеството, което поддържа инфраструктурата в едноименния курорт.

В публикуваните документи се отчита, че все още не е разрешен трайно конфликтът между дружеството и собственици на хотели в курорта за заплащането на такса за поддръжка. Отбелязва се и неблагоприятното влияние на пандемията през тази и миналата година. В курорта е имало неработещи обекти, а някои наематели са искали намаление на наемите. 

Още по темата

Приходите от дейността на дружеството намаляват от 2,605 млн. лв. през деветте месеца на 2020 г. до 1,902 млн. лв. за същия период на 2021 г.

В същото време разходите растат от 2,299 млн. лв. за деветте месеца на миналата година на 2,973 млн. лв. за деветмесечието на тази година.

От дружеството поясняват, че положителният резултат за 2020 г. се дължи на изплатени след съдебни решения 1,6 млн. лв. обезщетения за ползване на ВиК мрежата в курорта, както и 809 хил. лв. лихви за минали години.

Приходите от продажба на електроенергия от фотоволтаичната централа в комплекса остават без промяна – 65 хил. лв.

Дружеството планира ограничаване на разходите за ремонт и поддръжка, както и да продаде активи, които не са необходими за неговите дейности. 

За последната година акциите на дружеството поскъпват с 45,73% при 14 хил. лв. оборот и 5,678 млн. лв. пазарна капитализация. 

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Оборотът на БФБ вече е с 40% над миналогодишния