Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Софарма" АД предлага 6-месечен дивидент от 0,05 лв.

Решението за дивидента ще бъде взето от Извънредно общо събрание в средата на септември

"Софарма" АД предлага 6-месечен дивидент от 0,05 лв.

Снимка: Pixabay

Мениджърите на най-големия български производител на лекарства "Софарма" АД предлагат на акционерите да одобрят разпределянето на 6-месечен дивидент в размер на 0,05 лв. на акция. Това става ясно от поканата за свикване на Извънредно общо събрание на акционерите на 14 септември, разпространена чрез БФБ

На Общото събрание ще бъде одобрен и 6-месечния финансов отчет на компанията.

Припомняме, че в началото на годината акционерите на "Софарма" АД приеха промени в устава, допускащи изплащането на междинен дивидент на база шестмесечен финансов отчет, съгласно последните промени в Закона за публично предлагане на ценни книжа.

Изплащането на 6-месечния дивидент ще бъде от печалбата, реализирана от дружеството съгласно изготвения 6-месечен финансов отчет за първото полугодие на 2018 г. и въз основа на изготвения от Съвета на директорите Доклад относно изискванията на чл. 115в от ЗППЦК.

От отчета на фармацевтичната компания за полугодието е видно, че неконсолидираната нетна печалба възлиза на 25,02 млн. лв., или със 7,8 млн. лв. по-малко спрямо същия период на 2017 г.

През миналата година бе разпределен брутен дивидент от 0,1 лв. на акция.

Печалбата на "Софарма" АД за цялата изминала година е в размер на 42,2 млн. лв. Дружеството има издадени 134,8 млн. акции, като по дивидент от 0,11 лв. на акция това прави общо 14,8 млн. лв. Това е 35% от печалбата за миналата година.

В сферата на сделките със свързани или заинтересовани лица на Извънредното общо събрание е предвидена да се одобрят и общо четири сделки със "Софарма трейдинг" АД и "Телекомплект" АД.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Два пъти по 5 стотинки би трябвало да е повече от един път по 10 стотинки, но дори и капитализиран, дивидентът не е впечатляващ, мда...

Още от Новини и анализи
SOFIX се понижи с 0,39% до 577,7 пункта