Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Софарма Билдингс АДСИЦ разполага със свободен паричен ресурс за 1,397 млн. лв.

През първото тримесечие дружеството губи 13 хил. лв.

Софарма Билдингс АДСИЦ разполага със свободен паричен ресурс в размер на 1,397 млн. лв., който може да бъде използван за бъдещи инвестиции. Това пише в междинния отчет на компанията към 31 март 2016 г., публикуван чрез БФБ-София.

През първото тримесечие Софарма Билдингс АДСИЦ губи 13 хил. лв. спрямо отрицателния финансов резултат за 11 хил. лв., отчетен през същия период на 2015 г.

Разходите се формират от разходите за външни услуги, които са в размер на 7 хил. лв., и от разходите за персонал, които са за 8 хил. лв. Приходи има по линия на лихви по предоставени краткосрочни депозити с инвестиционно предназначение, които са в размер на 2 хил. лв.

В края на март Софарма Билдингс АДСИЦ има активи за 1,4 млн. лв., които на практика са без изменение в сравнение със същия период на миналата година. 99,8% от тях, или 1,397 млн. лв., са парични еквиваленти.

„Паричният ресурс ще бъде използван за бъдещи инвестиции“, коментира цифрите ръководството на дружеството в своя междинен доклад за дейността, придружаващ финансовия отчет.

Софарма билдингс АДСИЦ
Предметът на дейност на компанията е инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижим имоти, извършване на строежи и подобрения с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг, аренда и/или продажбата им.

Софарма Билдингс е създадено през 2007 г. и се търгува на Алтернативен пазар на БФБ-София от април 2012 г. Последната сделка с книжа на дружеството е с дата 3 октомври 2014 г. Тогава бяха прехвърлени 1 000 акции по цена от 1,5 лв.

АДСИЦ-ът има основен капитал в размер на 650 хил. лв. и пазарна капитализация за 975 хил. лв. През 2014 г. компанията не разпредели дивидент заради загубата, като такъв няма да има и за 2015 г. поради същата причина. Дивидент имаше последно през 2013 г., като от печалбата за 2012 г. беше изплатен 0,0172 лв. брутен дивидент на акция.

Акционери в Софарма Билдингс АДСИЦ са Софарма АД с 40,75% от капитала, Телекомплект Инвест АД с 9,88%, Донев Инвестмънтс Холдинг АД също с 9,88%, Огнян Донев с 19,66%, Венцислав Стоев с 19,62%, а други инвеститори държат 0,21%.

По статията работи: Свилен Колев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Печелившият петък не успя да заличи спадовете на БФБ за седмицата