IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма е сключила споразумение за изключителна доставка с американски конкурент

Българската компания ще произвежда цитизин за Achieve Life Sciences за следващите до 20 години

16:44 | 26.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Фармацевтичната компания Софарма е сключила споразумение за изключителна доставка с Achieve Life Sciences за производството на активната фармацевтична съставка цитизин и готови таблетки, съобщи американското фармацевтично дружество на сайта си. 

Съгласно споразумението Софарма ще произвежда цитизин в съответствие с изискванията на Европейската комисия за „Добра производствена практика", който ще бъде използван от Achieve.

Освен това американската компания ще има пълен достъп до веригата на доставки на съставката, а Софарма ще произвежда достатъчно цитизин, за да отговори на търсенето му в покриваните от Achieve територии.

Съгласно споразумението българската компания ще задоволява нуждите на Achieve за следващите до 20 години, се казва в прессъобщението.

Това споразумение със Софарма засилва нашия ангажимент и способност да предложим цитизина като нова възможност за лечение в помощ на милиони пушачи, които се борят със своят пристрастеност към никотина и цигарите“, казва Рик Стюарт, председател и главен изпълнителен директор на Achieve.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Очакваме с нетърпение нашето продължително партньорство със Софарма, като ще работим заедно, за да намерим решение на тази глобална епидемия в публичното здраве, която отнема живота на над шест милиона души годишно в цял свят“.

Американската Achieve се фокусира най-вече именно върху глобалните здравословни проблеми, произтичащи от тютюнопушенето чрез разработването и продажбата на цитизин.

Според изследванията цитизинът е растителен алкалоид, който играе роля на никотинозаместваща субстанция, с която се намалява периодът на взаимодействие на приетия никотин със съответните рецептори. Той е установено лечение за спиране на пушенето, одобрено и продавано в Централна и Източна Европа от над 20 години.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още