Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Софарма Трейдинг ще разпределя продуктите по лекарско предписание на Софарма

Тази стъпка е резултат от стратегията на Групата "Софарма" за постигане на синергия и по-ефективни операции на местния пазар

Софарма Трейдинг ще разпределя продуктите по лекарско предписание на Софарма

Снимка: Pixabay

От началото на следващата година Софарма Трейдинг АД ще поеме пазарното разпределение на продуктите, отпускани по лекарско предписание на Софарма АД в България, съобщава дружеството чрез БФБ - София.

Тази стъпка е резултат от стратегията на Групата "Софарма" за постигане на синергия и по-ефективни операции на местния пазар, както и на планираното обединение на дъщерните, производствени компании под основния си бранд, поясняват от компанията.

Софарма Трейдинг АД
Новата дейност допълва стратегията на Софарма Трейдинг за диверсификация на бизнес модела чрез навлизане в различни сегменти на фармацевтичния пазар и надгражда лидерските позиции на компанията на аптечен и болничен пазар.

Припомняме, че през 2015 г. Софарма Трейдинг АД пое пазарното управление на продуктите без лекарско предписание (ОТС) на Софарма АД. Така за две години продажбите отбелязаха 9% ръст. В началото на декември компанията започна да отговаря и за пазарната реализация на продуктите с марка "Медика".

От началото на годината акциите на Софарма Трейдинг поскъпват с над 19%, апрез последната година ръстът в цената е с 23% при пазарна капитализация от 246,788 млн. лв.

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Три от индексите на БФБ отчетоха понижения на фона на слаб оборот