IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма започва 2017 г. с нова крачка към регистрацията на Табекс в САЩ

На компанията купувач на дяловете на Софарма АД в Extab Achieve предстои сливане с друг силен играч в разработването и регистрацията на иновативни медикаменти

15:49 | 06.01.17 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

2017 г. стартира с положителни новини за регистрацията и последващото развитие на продукта на Софарма Табекс, съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

На компанията купувач на дяловете на Софарма АД в Extab Achieve предстои сливане с друг силен играч в разработването и регистрацията на иновативни медикаменти Oncogenex, публична компания, чиито акции се търгуват на Nasdaq.

Предвижда се процедурата по вливане да приключи около средата на 2017 г. след одобрение от американската Комисия за ценните книжа и борсите (SEC).

Софарма ще притежава около 3,5% в новообразуваната компания, която ще се стреми да стартира стъпките за регистрация на продукта Табекс в Американската агенция за храните и лекарствата още през 2017 г. Медикаментът е с растителен произход, предназначен зa отказване от тютюнопушенето. 

Освен работата по Табекс, компанията работи и по регистрацията на други лекарства. Включително и такива, подобряващи шансовете за лечение на определени видове рак.

През май 2015 г. "Софарма" продаде 75% от дяловете си в Extab Corporation. Компанията притежва лиценз за продажба на оригиналното българско лекарство за отказване от тютюнопушене Табекс в САЩ, Мексико, Великобритания, Китай, Австралия и др.
 
Софарма продължава да държи правата за продажба на традиционните си пазари в България и още 15 европейски страни.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
В интервю пред Investor.bg през октомври изпълнителният директор на фармацевтичната компания Огнян Донев призна, че „надали 2017 г. ще е революционна за Софарма“.

„Революцията  най-вероятно ще се състои през 2018 г. , когато си поставяме като цел появата на оригинална молекула на Софарма, която да излезе на световния пазар“, заяви Донев. Предстои да разберем ще се сбъднат ли думите на Донев, че „след всяка криза идва подем“.

От началото на годината акциите на Софарма поскъпват с 0,67% до 3 лв., като към 15:15 часа дневният оборот възлиза на 4,3 хил. лв. Пазарната капитализация е 404,394 млн. лв.
 

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Илко
преди 7 години
А дано.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още