Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„София Хотел Балкан“ възнамерява да тегли заем за 5 млн. евро

Сумата ще бъде използвана за рефинансиране на съществуващи задължения и оперативни нужди

„София Хотел Балкан“ възнамерява да тегли заем за 5 млн. евро

Снимка: ofiabalkan.bg

„София Хотел Балкан“ ще поиска от акционерите си да одобрят сключването на договор за заем в размер на 5 млн. евро за рефинансиране на съществуващи задължения и оперативни нужди на дружеството, става ясно от поканата за общо събрание на акционерите, свикано на 26 ноември.

Още по темата
Акционерите ще гласуват дали да овластят изпълнителния директор Йоанис Даскалантонакис да проведе преговори и да сключи договор за заем с банка „Юробанк Кипър“. Той ще бъде в размер на 5 млн. евро при годишна лихва текущия тримесечен Euribor плюс надбавка до 3,25%, с падеж на последното плащане на 31 декември 2029 г.

За обезпечение на заема от акционерите ще бъде поискано да одобрят учредяване на втори по ред особен залог върху търговското предприятие на дружеството, както и учредяване на ипотека върху няколко недвижими имота. Сред тях са недвижим имот, намиращ сe в гр. София,на пл. “Св. Неделя” № 5, магазин на ул. Съборна № 14 и магазин на партерния етаж от жилищната сграда на бул. „Ал. Стамболийски“ № 23.

В дневния ред е включено и одобрението на залог върху 100% от дружествените дялове в белградското „Метропол Палас“, дружество с ограничена отговорност, на което „София Хотел Балкан“ е едноличен собственик на капитала.

Също така на общото събрание акционерите ще гласуват за одобрение за сключване на договори за обезпечения за задължения на „Метропол Палас“ по два договора за заем в размер 6,030 млн. евро.

Акционерите ще дадат своя глас и за споразумение за уреждане на задължения на дружеството по договор за заем от 12 април 2012, сключен между „София Хотел Балкан“ и „Бандола Пропъртис Лимитид“, вписано на Маршалските острови. Общо задълженията по договора за заем са в размер на 9,7 млн. евро.

Печалбата на дружеството за 2019 г., която след данъчно облагане е в размер на 31 хил. лв. ще бъде оставена като неразпределена печалба с цел натрупване.

За последен път акциите на „София Хотел Балкан“ бяха търгувани на 28 август, когато беше сключена една сделка за 98 лв. при пазарна капитализация от 513,23 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
"Захарни заводи" предсрочно погасява емисията си конвертируеми облигации