Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"София Комерс – ЗК" с 2% спад на нетната печалба за второто тримесечие

За цялото полугодие консолидираният резултат се увеличава с 8% до 895 хил. лв.

"София Комерс – ЗК" с 2% спад на нетната печалба за второто тримесечие

Пандемията явно е повлияла и на дейността на заложните къщи. „София Комерс – Заложни къщи“ АД, единственият борсов представител в сектора, отчита 2% спад на нетната консолидирана печалба на годишна база до 429 хил. лв. за второто тримесечие на 2020 г. Данните са от изчисления на Investor.bg на база отчета, публикуван чрез “Българска фондова борса“ АД.

За сравнение, през първата четвърт на 2020 г. „СК – ЗК“ отчете 466 хил. лв. нетна печалба при ръст на годишна база с 20%. 

Общо за полугодието се регистрира ръст на нетната консолидирана печалба от 8% на годишна база до 895 млн. лв.

Компанията развива финансиране срещу залог на злато. Приходите от продажби за първото полугодие на 2020 г. са за 3,33 млн. лв. при ръст с 3,71% на годишна база. Има обаче ръст с 9,6% до 1,66 млн. лв. за първото тримесечие и спад на годишна база с 1,6% до отново 1,66 млн. лв. за второто тримесечие.

Обикновените акции на „София Комерс – Заложни къщи“ АД поскъпват с 21% в последните 12 месеца до 6,25 лв. за брой и 13,6 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,4 лв. на акция. Компанията има издадени и привилегировани акции.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава 1 акция в капитала на дружеството.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Десислава Попова
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ удвои оборота си за деня, но той остана под 1 млн. лв.