Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

SOFIX приключи деня без промяна и със само три печеливши компании

Днес имаше сделки с акции на общо 32 компании, като 12 дружества отчетоха понижение в цената на книжата си

SOFIX приключи деня без промяна и със само три печеливши компании

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Търговията на БФБ приключи без особена промяна в индексите и със слаб оборот.

Основният индекс SOFIX затвори на вчерашното си ниво от 425,6 пункта след търговия с 12 дружества от състава му. Останалите три индекса записаха леки повишения, като по-широкият BGBX40 отчете ръст от 0,08% до 98,02 пункта. Секторният BGREIT прибави 0,22% към стойността си, затваряйки на ниво от 131,12 пункта, а BGTR30 записа ръст от 0,01%, като приключи на ниво от 484,05 пункта.

Днес имаше сделки с акции на общо 32 компании, като 12 дружества отчетоха понижение в цената на книжата си, осем поскъпнаха, а при други 12 цената остана без промяна.

Сред топ печелившите са „Адванс Терафонд“ АДСИЦ, чиито акции поскъпнаха с 1,76%. На второ място е „Градус“ с повишение в цената от 1,4%, следван от „Монбат“ с ръст от 0,57%.

Акциите на „Софарма Трейдинг“ поскъпнаха с 0,8%, а оборотът от търговия с нейни акции възлезе на 19,5 хил. лв.

Най-големият губещ от SOFIX е „Стара планина холд“ АД, като акциите на холдинга поевтиняха с 1,7%. ТБ „Централна кооперативна банка“ АД отписа 1,6% от стойността на книжата си, а понижението на „Елана Агрокредит“ АД беше с 0,95%.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 381,4 хил. лв. след 105 сключени сделки. С компании от SOFIX оборотът възлезе на 47,4 хил. лв. Най-голям дял има „Градус“ АД с 12 хил. лв., следван от „Елана Агрокредит“ АД с 9,6 хил. лв. и „Адванс Терафонд“ АДСИЦ с 6 хил. лв.

Почти половината от общия оборот беше генериран след търговия с акции на „Сила Холдинг“ АД – 159,9 хил. лв. На второ място е Инвестор.БГ АД с почти 50 хил. лв. , а трета е „Химснаб България“ АД с 43 хил. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ изпрати седмицата с три печеливши индекса