Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

SOFIX се понижи минимално за втори пореден ден

Той остава близо до рекордните пост-Covid нива около 570 пункта

SOFIX се понижи минимално за втори пореден ден

Снимка: Олег Попов, архив Investor Media Group

Основният индекс на Българската фондова борса SOFIX се понижи с минималните 0,08% до 570,44 пункта. Това е втората поредна сесия с минимален спад, след като вчера беше с 0,24%. Така SOFIX остава в близост до рекордните пост-Covid нива около 570 пункта.

Оборотът на БФБ днес възлезе на 589 хил. лв. в 213 сделки, което е относително високо ниво за летния период. В момента се публикуват неконсолидираните отчети на публичните дружества за първото полугодие на 2021 г., които предизвикват сделки и активност. Възможно е след отиграването на отчетите активността да спадне.

Лидер по оборот днес беше „Адванс Терафонд“ АДСИЦ след сделки за 72 хил. лв., предизвикани от силния отчет на дружеството. В него се съобщава за предварителни договори за продажба на над 10% от притежаваните земеделски земи.

На второ място по оборот беше „Парк“ АДСИЦ със 70 хил. лв., „ЧЕЗ Разпределение“ АД с 44 хил. лв., „Експат Голд“ АД с 39 хил. лв., „Делта кредит“ АД с 33 хил. лв. и други с под 30 хил. лв.

Най-много сделки бяха сключени с акции на „Адванс Терафонд“ АДСИЦ - 31, следвано от „ЦКБ“ АД със 17, „Неохим“ АД с 15, „Агрия груп холдинг“, „Българска фондова борса“ и „ЧЕЗ Разпределение България“ с по 10 и други с по-малко.

С най-силен ръст сред компаниите от състава на SOFIX беше „Адванс Терафонд“ АДСИЦ с 2,33% до цена от 2,64 лв. за акция, следвано от „Албена“ АД с 1,74% до 35 лв., ЦКБ АД с 0,96% до 1,05 лв. и други.

Спадове отчетоха „Доверие обединен холдинг“ АД с 2,03% до 6,76 лв., „Еврохолд България“ АД с 1,57% до 2,5 лв., „Алтерко“ АД с 1,12% и „Холдинг Варна“ АД с 0,5% до 40 лв.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Десислава Попова
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
„Софарма Трейдинг“ освобождава Димитър Димитров като изпълнителен директор