Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

SOFIX възстанови част от загубите си от началото на седмицата

Малко над 73% от оборота на БФБ в сряда беше формиран от две сделки с акциите на „Еврохолд България“ АД на стойност 575,25 хил. лв.

SOFIX възстанови част от загубите си от началото на седмицата

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Водещият бенчмарк на Българска фондова борса SOFIX възстанови част от загубите си реализирани в предишните два дни, след като днес се повиши с 0,61% до 630,370 пункта. За сравнение в понеделник индексът достигна ново дъно за годината и затвори сесията на ниво от 626,800 пункта.

По-широкият измерител BGBX40 се повиши с 0,14% до 123,65 пункта. Секторният BGREIT беше единствения показател в сряда, който остана на червена територия, губейки 0,16% от стойността си до 116,21 пункта. Равнопретегленият BGTR30 отчете ръст от 0,08% до 522,64 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 785,7 хил. лв. след сключени 109 сделки с 37 емисии. Малко над 73% от оборота на БФБ в сряда беше формиран от две сделки с акциите на „Еврохолд България“ АД на стойност 575,25 хил. лв. Други две сделки пък донесоха оборот от малко над 56 хил. лв. на „Холдинг Света София“ АД. В челната тройка по оборот в днешната сесия се нареди и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“ АД – с 34,7 хил. лв. прехвърлени в една сделка.

Най-печелившата компания за деня е „Доверие Обединен Холдинг“ АД, чиито акции поскъпнаха с 5,6%. „Сирма Груп Холдинг“ АД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД отчетоха повишение в цената на книжата си съответно с 2,2% и 0,8%.

Най-губещи в сряда се оказаха компенсаторните записи. Тяхната цена се понижи с 4,7%. Акциите на „Корадо-България“ АД поевтиняха с 4%, а на „Холдинг Света София“ АД – с 0,6%.

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН одобри промени в управляваните от „Конкорд Асет Мениджмънт” фондове