Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

SOFIX записа втора поредна негативна сесия

Близо 32% от оборота дойде от 5 сделки с книжата на „Фонд за недвижими имоти България“ АД на обща стойност от 97,97 хил. лв.

SOFIX записа втора поредна негативна сесия

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Повечето от индексите на Българска фондова борса отчетоха понижения във вторник, а оборотът успя да прехвърли 300 хил. лв.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX записа втора негативна сесия подред, отписвайки 0,10% до 571,80 пункта. По-широкият показател BGBX40 се придвижи в червената зона с 0,25% до 114,11 пункта. Секторният BGREIT остана стабилен на нивата си от предходния ден. Равнопретегленият BGTR30 се раздели с 0,70% от стойността си до 496,02 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 306,6 хил. лв. след сключени 161 сделки с 46 емисии. Близо 32% от оборота дойде от 5 сделки с книжата на „Фонд за недвижими имоти България“ АД на обща стойност от 97,97 хил. лв.

Най-печелившата компания във вторник е „Албена“ АД, чиито акции поскъпнаха с 3,4%. „Химимпорт“ АД отчете ръст в цената на книжата си с 2,3%.

Най-много от стойността на акциите си в рамките на сесията загуби „Стара планина холд“ АД – 1,6%. Книжата на „Софарма имоти“ АДСИЦ поевтиняха с 0,8%. 

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Акциите на „Сирма Груп Холдинг“ отчитат нови ръстове в цената си