IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Специализирани Бизнес Системи АД ще подкрепя акциите си чрез обратно изкупуване

СД на компанията е взел решение за вливане в нея на БЛК ЕООД, Екопласт България ЕООД и Сконтова къща-София ЕООД

11:23 | 10.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Специализирани Бизнес Системи АД ще подкрепя акциите си чрез обратно изкупуване

Вчера, 9 февруари, Съветът на директорите (СД) на Специализирани Бизнес Системи АД е дал съгласието си за стартиране на процедура по обратно изкупуване на до 3% от акциите на дружеството на БФБ, с оглед подкрепа на ликвидността му на капиталовите пазари, обявиха от компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Предлага се се срокът за обратното изкупуване да бъде не по-дълъг от 5 години от вземане на решението. Предвижда се минималната цена да е равна на минималната среднодневна борсова цена от последната година преди изкупуването, а максималната да е 75% от максималната среднодневна борсова цена за същия период.

Към момента минималната и максималната среднодневни цени за последните 12 месеца са съответно 2 лв. и 3 лв. за акция, което дава диапазон за обратното изкупуване от 2-2,25 лв. за брой.

От началото на годината с дружеството има сключени 8 сделки на БФБ със 619 акции при средна цена от 2,16 лв. за брой, като последната сделка от вчера е на цена 2 лв.

Съветът на директорите (СД) на Специализирани Бизнес Системи АД е взел решение още за започване на процедура по вливане в дружеството на БЛК ЕООД (100% дъщерно), Екопласт България ЕООД (100% дъщерно) и Сконтова къща-София ЕООД (с дял от 46%), се казва в съобщението.

Предметът на дейност на Специализирани Бизнес Системи включва: внос, износ, производство, бартер, реекспорт, обмен и други външнотърговски сделки с информационна комуникационна техника и технологии.

Приходите от продажби на дружеството през 2010 са в размер на 2,3 млн. лв., като е отчетена нетна загуба от 59 хил. лв. През 2009 приходите са били 4,8 млн. лв., а печалбата – 190 хил. лв.

Свързани компании:

Специализирани Бизнес Системи АД(SBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още