IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Спиди“ придоби софтуерна компания за 2 млн. евро

Така приложенията, които използва куриерът, няма да са достъпни за трети страни

10:58 | 04.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;Спиди&quot; АД</em></p>

Снимка: "Спиди" АД

Компанията за куриерски услуги „Спиди“ АД придоби 100% от дяловете на софтуерната компания „ОМГ Мобайл“ ООД за цена от 2 млн. евро, съобщават от куриерското дружество чрез сайта на Българска фондова борса.

Сделката е била окончателно приключена на 2 януари 2019 г.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
„ОМГ Мобайл“ разработва софтуер за „Спиди“ от 2012 г., като в периода 2015-2017г. бяха пуснати в експлоатация изцяло нови приложения, обслужващи основната дейност на „Спиди“ в България, Румъния и Гърция.

До момента приложенията се ползваха при лицензионен режим, като след сделката интелектуалната собственост става собственост на „Спиди“ и приложенията няма да са достъпни за трети страни. Сделката е структурирана с плащане за 5 години и 75% от цената ще се плаща под условие, че ключовите разработчици останат да работят за компанията в този период.

Нетната печалба на „Спиди“ АД нарасна със 75% до 9,8 млн. лв. през третото тримесечие на годината на консолидирана основа. Към 30 септември нетните приходи от продажби на „Спиди“ възлизат на близо 128,2 млн. лв., което е ръст от 11% спрямо третото тримесечие на миналата година.

Усилията на „Спиди“ АД са насочени към разширяване на пазарните ѝ позиции и по-специално в онлайн търговията, като значителна стъпка в тази посока е придобиването на „Рапидо експрес и лоджистик“ ООД, което беше завършено на 11 октомври 2018 г. Офисната мрежа на дружеството пък вече обхваща 450 точки за обслужване.

За последните дванадесет месеца акциите на „Спиди“ са поскъпнали с 4,85%, като последната цена, на която са сключвани сделки е за 45,4 лв. за брой.

Свързани компании:

Спиди АД(SPDY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още