IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спират търговията с акции на ОЦК и Мостстрой поради неплатени сметки

От днес няма да се търгуват още 21 емисии

08:24 | 28.04.14 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Спират търговията с акции на ОЦК и Мостстрой поради неплатени сметки

БФБ-София АД налага временно спиране на търговията с 23 емисии, тъй като за тях не са платени годишните такси за търговия. Мярката влиза в сила от днес, 28 април 2014 г.

Засегнати са Оловно-цинков комплекс АД /в несъстоятелност/, Мостстрой АД /в несъстоятелност/ и други 21 дружества, а именно Асеновград Табак АД-Асеновград /в ликвидация/, Бесттехника ТМ-Радомир ПАД-Радомир, Вита Ми Холдингс АД-София, Далия ЕАД-Габрово, Еврокредит ЕАД-Пловдив, Евролизинг ЕАД-Пловдив, Експат Имоти АДСИЦ-София, Електрометал АД-Пазарджик, Заваръчни машини АД-Перник, ЗММ-Якоруда АД-Якоруда, Институт по целулоза и хартия АД-София, ИнтерСтандартс АД-София, Исперих-БТ АД-Исперих, Кнезим АД-Кнежа, Мануела АД-Хасково /в несъстоятелност/, Мейфеър Глоуб АД-София, Наш Дом България Холдинг АД-София, Никотиана БТ Холдинг АД-София, Севко АД-Севлиево, Трансстрой-АМ АД-София и Югоизточен Холдинг АД-Нова Загора.

Поради незаплащане на дължимата такса в срока, определен от Съвета на директорите на БФБ-София АД, членството на ИП Статус Инвест АД се прекратява, считано от 28 април 2014 г.

Също така Съветът на директорите на Българска фондова борса – София АД е издал одобрение относно съвместимостта и минималното равнище на функционалността на платформата UG MARKET TRADER, организирана от ИП Юг Маркет АД. Така от днес посредникът може да използва своята платформа за търговия.

Това означава, че вече почти всички основни посредници на БФБ-София разполатат със собствена платформа. Такива вече имат Карол, БенчМарк, Елана, Капман, София интернешънъл Секюритис, Булброкърс и други.

С това значението на системата COBOS е минимално и към 31 март 2014 г. само 452 клиента я ползват, от които най-много чрез Елана Трейдинг - 179. Те обаче постоянно намаляват поради миграцията към собствената платформа на посредника.

Системата COBOOS се използва от 39 клиента на Юробанк България АД, 24 на ПФБК, 22 на ПИБ и Загора Финакорп, 18 на Реал Финанс и т.н.

Свързани компании:

Бесттехника ТМ - Радомир АД(5BE)

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 2
Наивник
преди 9 години
Марияне, не е ли крайно време да поразпитате отговорни лица от Борса и Комисия, до кога ще продължава този цирк. Една камара дружества има на измъчената ни борса, които не се търгуват с години. Стоят си на борсата, защото си плащат. Единственият начин на който и да е шит пък ко ще и най-миризливия да е, да бъде спрян от търговия е да не си плати таксата. И това се използва от всякакви мошеници и псевдо бизнесмени. До кога ще продължи това? КФН да каже нарушени ли са интереси на инвеститори от Борсата, с решението за спиране от търговия!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
meto76
преди 9 години
Химко,Химко много ме интересува Химко дали все още се търгува.Мамка ви ... пирамиди, фараони.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още