Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Стара планина" прогнозира 14% спад в продажбите към края на октомври

Компанията отчита 16,3% понижение на консолидираните продажби за деветмесечието

"Стара планина" прогнозира 14% спад в продажбите към края на октомври

Снимка: Pixabay

„Стара планина холд“, която тази седмица обяви месечните резултати за част от основните дружества в холдинга, публикува своите предвиждания на консолидирана база.

Компанията отчита 16,3% спад на консолидираните продажби за деветмесечието на 2020 г. в сравнение със същия период на 2019 г., става ясно от съобщение чрез БФБ - София. В същото време очакванията са спадът в продажбите да продължи и до края на октомври, като за десетте месеца приходите се очаква да бъдат с 14% по-ниски спрямо миналогодишните.

Тази седмица стана ясно, че продажбите на „М+С Хидравлик“ АД нарастват с 23% на месечна база през септември до 7,4 млн. лв. С натрупване от началото на годината продажбите са достигнали 73,7 млн. лв.

Стара планина холд АД
Междувременно "Българска роза" АД отчете 52% ръст на продажбите за септември до 345 хил. лв, а от началото на годината размерът им достига 2,42 млн. лв. "Българска роза" отчита печалба в размер на 75 хил. лв. през септември и загуба от 29 хил. лв. през деветмесечието.

От своя страна „Хидравлични елементи и системи“ и "Елхим Искра" отчитат спад в продажбите към септември. „Хидравлични елементи и системи“ АД (ХЕС) обяви спад на печалбата с малко над 4% през първите девет месеца от годината в сравнение със същия период на миналата година.

За септември 2020 г. дружеството отчита брутна печалба в размер на 784 хил. лева и с натрупване от началото на годината в размер на 3,9 млн. лв. Междувременно "Елхим - Искра" АД също обяви 15% спад на приходите през първите девет месеца от годината до 22,8 млн. лв. спрямо същия период на миналата година. Приходите от продажби за септември са в размер на 2,63 млн. лв. 

Неокончателният финанов резултат на дружеството за миналия месец е загуба в размер на 51 хил. лв., като за деветте месеца тя достига 699 хил. лв.

Повече информация за очакваните резултати и предвиждания за цялата 2020 г. ще бъдат публикувани следващата седмица в междинния доклад, посочиха от холдинга в съобщението си.

Акциите на „Стара планина  холд“ поевтиняват с 3,36% от началото на годината, а за последните 12 месеца понижението в цената е с 13,21% при пазарна капитализация от 96,6 млн. лв.

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
ЕК предлага нови мерки за стимулиране на капиталовите пазари в ЕС