IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стоян Мавродиев се срещна с представители на Фед и SEC

Сред акцентите са били добрите практики при сътрудничеството между финансовите институции на България и САЩ за поддържането на финансовата стабилност

16:47 | 12.06.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Стоян Мавродиев се срещна с представители на Фед и SEC

Добрите практики при сътрудничеството между финансовите институции на България и САЩ за поддържането на финансовата стабилност са били сред основните акценти на срещите на високо равнище на председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев в американската столица Вашингтон, съобщават от регулатора.

В рамките на работното посещение председателят на българския финансов регулатор е разговарял с представители на Федералния резерв на САЩ. Обект на дискусия са били последиците от финансовата криза, както и ролята на банките в преодоляването й. 

Пред американските си колеги председателят на КФН представи българския и европейския опит в сферата на финансовия надзор, както и усилията за поддържане на финансова стабилност и развитие на глобалната икономика.

Размяната на информация за сключени сделки с финансови инструменти и движения по банкови сметки, блокирането на средства, събирането и обменът на данни за лица и компании, са били част от темите на разговорите на Стоян Мавродиев в централния офис на Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC) във Вашингтон.

По време на срещите са били разгледани както общи въпроси, свързани с организацията и методологията на финансовия надзор, така и конкретни казуси, по които двата регулатора си сътрудничат активно.

Председателят на КФН и американските му колеги са обсъдили и надзорните действия, които могат да се предприемат по реда на меморандума на Международната организация на надзорните органи за ценни книжа (IOSCO), по който и КФН, и Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ са страни.

По време на разговорите Стоян Мавродиев и представителите на американската Комисия за ценни книжа и фондови борси са препотвърдили готовността си да продължат успешното и ефективно сътрудничество в процеса на установяване на интегритет и стабилност на финансовите пазари.

Визитата на Стоян Мавродиев в САЩ продължава, добавят от КФН.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 11
marto76
преди 8 години
Поредно световно признание за професионалните качества на Стоян Мавродиев! Ако продължава в това темпо, след няколко години ще бъде начело на БНБ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още