Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Телелинк БС планира обратно изкупуване на акции с право на глас тази година

Целта е да се осъществява инвестиционна дейност и/или да се изпълнява програма за стимулиране на членовете на корпоративното ръководство и служителите

Телелинк БС планира обратно изкупуване на акции с право на глас тази година

Снимка: Телелинк БС

„Телелинк Бизнес Сървисис“ ще изкупи обратно до края на тази година до 3 на сто от общия брой акции с право на глас, издадени от компанията, в ценови диапазон 7,40-11 лева за брой.

Това е решило единодушно общото събрание на акционерите на компанията, което се е провело на 30 юни, вижда се от протокола, публикуван чрез БФБ-София.

За всяка конкретна процедура Управителния съвет на „Телелинк" ще гласува минимална и максимална цена на брой акция в тези рамки, става ясно от решението. Ръководството ще трябва да избере и инвестиционен посредник за операциите, както и ще определи останалите параметри.

Целта на обратното изкупуване е да се осъществява инвестиционна дейност и/или да се изпълнява програма за стимулиране на членовете на корпоративното ръководство на компанията и нейните служители чрез предоставяне на акции.

Още по темата

Акционерите са гласували също „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ – дружеството майка, да издаде корпоративна гаранция на „Комутел" ДОО и „Телелинк" ДОО, Словения, в полза на CitiTrade Finance Operations и Cisco Systems International, обезпечаваща възможност да  се купува оборудване на висока стойност при отложено плащане в размер на до 5,1 млн. щатски долара по сключени договори.

В резултат възниква условно задължение „Телелинк БС", в случай на неизпълнение на задълженията на „Комутел" и „Телелинк"ДОО, Словения, посочва се в документа.

В гласуването на тази точка не са участвали акциите на основния акционер Любомир Минчев и идпълнителния директор Иван Житиянов, които влизат в конфликт на интереси, тъй като са заинтересовани лица.

Телелинк продаде 8% от акциите на инвеститори в началото на юни в рамките на първи транш от предлагането на дружеството при фиксирана цена от 7,6 лева за акция. Компанията предвижда още един транш през есента. Продавачи са основните акционери Любомир Минчев, Иво Евгениев и Спас Шопов.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Изкупиха всички права на „Еврохолд“ при минималната цена