Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Телелинк БС“ започва проучване за листване на борсата във Франкфурт

Изпълнителният директор ще предприеме необходимите действия за допускането до търговия на акции на компанията, съобщи дружеството

„Телелинк БС“ започва проучване за листване на борсата във Франкфурт

Иван Житиянов, главен изпълнителен директор на ТБС. Снимка: Телелинк

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ започва да проучва възможностите за листване на франкфуртската фондова борса, съобщи компанията чрез „БФБ – София“. Това е първият официален сигнал за намеренията на компанията, след като ръководството ú многократно е споделяло желанието си да разшири присъствието на чуждестранен пазар.

На 15 януари Управителният съвет е взел решение за „проучване на възможностите“, като е овластил изпълнителния директор Иван Житиянов да предприеме необходимите действия за допускане и осъществяване на търговия в избрания пазарен сегмент, без да посочва изрично дали това ще бъде TecDAX.

Изпълнителният директор на компанията Иван Житиянов обяви плановете си за излизане на германския и американския пазар в интервю пред Investor.bg още през лятото на 2019 г. По време на Investor Finance Forum в края на миналата година той потвърди, че листването на чуждестранна борса е част от стратегията за ликвидност, като изрази оптимизъм, че това ще се случи скоро въпреки пандемията.

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД
„Имаме желание, но се забавихме малко с усилията  да разширим нашето присъствие на германския пазар. Надявам се сега да успеем да наваксаме. Начинът, по който расте компанията в момента, е по-скоро органичен. Присъствието ни на борсата в един момент може да ни помогне, ако решим да растем по друг начин. В момента това не е сред плановете ни. Но борсата е един инструмент, който можем да използваме в бъдеще“, каза тогава изпълнителният директор на технологичното дружество.

На 6 януари компанията обяви решението си да учреди еднолични дъщерни дружества на територията на САЩ и Германия съответно с капитал от 10 хил. и 30 хил. евро.

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ осъществи предлагането си на БФБ в два транша през юни и през септември, като инвеститорите приеха компанията много добре и тласнаха акциите нагоре с над 60% от дебюта насам.

Само преди дни намеренията си за излизане на борсата във Франкфурт обяви и „Алтерко“ АД след големия инвеститорски интерес от страна на потребители, партньори и институционални инвеститори в чужбина.

Листването цели да направи акциите на „Алтерко“ достъпни за повече инвеститори извън България, както и да предостави достъп на дружеството до повече възможности за финансиране и развитие на бизнеса.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Индексите на БФБ приключиха сесията разнопосочно