Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Топливо отчита неконсолидирана загуба през 2017 г.

Приходите се понижават с 3,6% на годишна база към края на декември до 156,6 млн. лв.

Топливо отчита неконсолидирана загуба през 2017 г.

Снимка: Архив Ройтерс

Топливо отчита на неконсолидирана база нетна загуба в размер на 3,2 млн. лв. към края на 2017 г. в сравнение с печалбата от 95 хил. лв. година по-рано, показва междинният финансов отчет на дружеството за четвъртото тримесечие.

Приходите на дружеството се формират от основната дейност, свързана с продажба на стоки и услуги, които се понижават с 3,6% на годишна база към края на декември до 156,6 млн. лв. Дружеството отчита намаляване на приходите от продажба на течни горива и газ пропан-бутан, като спадът в бизнеса с газ се дължи на намалените обеми на доставките през 2017 г. и ръст в продажбите на строителни и отоплителни материали.

Топливо АД
Дружеството отчита и печалба в размер на 1,140 млн. лв. от продажба на имоти.

Разходите за дейността се увеличават с 921 хил. лв., като основно в посока увеличение са разходите за амортизации и разходите за възнаграждения на персонала.

Към 31 декември активите на дружеството са в размер на 173,1 млн. лв., което е с 1,17% повече спрямо година по-рано. От общата сума на активите в баланса нетекущите активи са 54,56%, а 45,44% заемат текущите активи.

Нетекущите пасиви се намаляват с размера на платен заем на „Синергон Холдинг“АД и се увеличават с размера на сключените договори за финансов лизинг. Задълженията по заема на „Топливо“ към „Синергон Холдинг“АД към 31 декември са в размер на 6,561 млн. лв.

В доклада за дейността си дружеството определя и стопанските цели за 2018 г. Основните направления в дейността през 2018 г. ще са търговията със строителни и отоплителни материали и с газ пропан-бутан. Целта на дружеството е да запази позициите си на пазара на строителни и отоплителни материали.

През 2018 г. не се планират промени в прилаганата стопанска политика. Ръководството ще работи в насока повишаване на квалификацията на служителите.

Основен акционер в "Топливо" АД е "Синергон холдинг" АД с дялово участие от 73,4%. 

През последната година акциите на Топливо поевтиняват с 9,21% при пазарна капитализация от 21,884 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Топлофикациите в Плевен, Бургас и Враца и Русе приключват полугодието на печалби