IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Бургас с договор за енергийна ефективност дни преди края на програмата

Срокът на изпълнение на контракта за 1,8 млн. лв. е 228 дни

10:10 | 23.11.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

„Трейс Бургас“ ЕАД е подписал договор по Националната програма за енергийна ефективност на стойност 1,8 млн. лв, съобщи дружеството в документ до БФБ.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Договорът е бил подписан на 17 ноември - няколко дни преди Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) да обяви, че прекратява програмата заради достигнат финансов ресурс (1 млрд. лева) и заради факта, че правителството е в оставка и не може да гарантира приемствеността на политиката. 

Контрактът е със срок на изпълнение 228 календарни дни. Финансирането е осигурено по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, а възложител в община Бургас.

Изпълнител е Обединение „Пиргос 2016“ с водещ партньор „Трейс Бургас“ ЕАД. Договорът предвижда изготвяне на работен проект  и изпълнение на мерки за енергийна ефективност на   жилищни сгради.

„Трейс Бургас“ е дъщерно дружество на Трейс Груп Холд, което е позиционирано на територията на бургаски регион и изпълнява значими инфраструктурни проекти. Дружеството е изпълнител на редица емблематични за града и Черноморието проекти – кръгово кръстовище „Трапезица“, Автогара „Юг“, Мостикът в Бургас, Мостикът в Ахтопол и други.

През последната една година дружеството участва в реализирането на Национална програма за енергийна ефективност. Последната санирана многофамилна сграда е на територията на община Пазарджик, където са извършени строително- ремонтни дейности на стойност 988,7 хил. лв.

От началото на годината акциите на Трейс Груп поевтиняват със 7,18%, а през последните 12 месеца понижението в цената е с 6,69%. Пазарната капитализация е 128,26 млн. лв. 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още