IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Трейс Груп Холд“ излезе на печалба от 3,3 млн. лв. на консолидирана база

Около името на компанията обаче имаше няколко неприятни ситуации през 2018 г.

17:37 | 03.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Пътностроителната компания „Трейс Груп Холд“ АД излезе на печалба в размер на 3,3 млн. лв. през третото тримесечие на 2018 г. Това става ясно от консолидирания отчет на дружеството, разпространен чрез сайта на Българска фондова борса. За сравнение, през същия период на миналата година компанията отчете нетна загуба от 1,36  млн. лв.

Нетните приходи от продажби на дружеството за деветмесечието възлизат на 242,4 млн. лв., което е с 29% повече спрямо година по-рано. Разходите по икономическите елементи също растат – с 26% до 236,5 млн. лв.

За цялата 2018 г. от „Трейс Груп Холд“ очакват да реализират нетни приходи от продажби на стойност от 318,8 млн. лв., което означава, че прогнозата е за повишение с 1,43% спрямо година по-рано.

За изминалите дванадесет месеца акциите на пътно-строителното дружество поевтиняват с 34,12% до около 2,80 лв. за брой. Около името на компанията имаше няколко неприятни ситуации през 2018 г. Една от най-сериозните беше породена от трагедията при Своге, при която загинаха 17 души. "Трейс" е била сред рехабилитаторите на пътя.

Скандалът в Своге не беше първият за тази година, довел до срив в цената на акциите на компанията. През май стана ясно, че в Чехия има съдебен иск срещу компанията за близо 10 млн. лв. по повод строежа на летището „Рузине“. Тогава цената на акциите спадна от 4,2 лв. до 3,9 лв. за акция в рамките на няколко дни.

"Трейс" успя да хване последния влак, за да остане в SOFIX, заемайки последното 15-о място сред влизащите в индекса за шестте месеца до следващото ребалансиране през март 2019 г.

* Материалът не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още