Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Трейс Груп Холд" отчита спад на печалбата за първото тримесечие

Приходите се понижават с малко над една пета на годишна база

"Трейс Груп Холд" отчита спад на печалбата за първото тримесечие

Снимка: Трейс Груп Холд

Печалбата на пътностроителното дружество "Трейс Груп Холд" за първото тримесечие на 2020 г. се понижава до 3,485 млн. лева от 3,811 млн. лева година по-рано, показва консолидираният отчет на компанията, публикуван през БФБ-София. Печалбата на акция отчита спад до 0,14 лева от 0,16 лева за същия период на миналат агодина.

Трейс Груп Холд АД

Дружеството реализира приходи в размер на 43,6 млн. лева за периода януари-март спрямо 55,344 млн. лева през първите три месеца на 2019 г. Понижението е 21,2%. Приходите по строителни договори на дружеството, представляващинад 95% от общите приходи, намаляват с 10,783 млн. лева, което е 20,62% по-малко спрямо съпоставимия период година по-рано.

Консолидираните финансови приходи към края на първото тримесечие са в размер на 357 млн. лева, като се увеличават малко над два пъти. 

Разходите на "Трейс Груп Холд" към края на март възлизат на 38,335 млн. лева спрямо почти 48,1 млн. лева година по-рано, като намалението е 20,3%. Понижават се разходите за суровини и материали, за заплати и осигуровки, но се увеличават разходите за външни услуги и амортизации. 

Консолидираните финансови разходи също намаляват - с 12% до 329 хил. лева за периода на годишна база. Разходите, свързани с банкови гаранции, се свиват с 42,4%, а за лихви - с 58,43%. 

Активите на дружеството намаляват до 239,534 млн. лева от 256,051 млн. лева за периода.

Прогнозните финансови резултати към края на юни показват, че приходите по договори с клиенти намаляват почти с една трета до 88,538 млн. лева. Приходите по строителни договори се свиват с една трета до 80,889 млн. лева. 

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
2
 
3
преди 2 месеца
Браво Бойчо, звънкай на Мариян да оправя пак!
0
 
3
 
2
abc
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Тъкмо щях да питам Миглена дали има икономическо образование или филологическо и видях, че колегата по горе вече е поставил под съмнение същото.
Нека авторът преосмисли написаното!
0
 
7
 
1
преди 2 месеца
Миглена, имате съществени грешки в разчитането на отчета!
Не искам да ви обидя, но явно нямате нужните познания за да списвате подобни статии.

Още от Новини и анализи
SOFIX с четвърти ръст в последните 5 търговски сесии