Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Трейс Груп Холд“ регистрира клон в Скопие след успешната 2017 г.

Компанията отчете близо 20% ръст на консолидираната печалба през миналата година

„Трейс Груп Холд“ регистрира клон в Скопие след успешната 2017 г.

Снимка: Pixabay

Българското строително дружество "Трейс Груп Холд“ регистрира нов клон в Македония - за проектиране, изграждане и реконструкция на пътища, съобщи дружеството чрез БФБ – София.

Дейностите, подлежащи на лицензиране или на разрешителен режим, ще бъдат извършени след снабдяване на съответен лиценз или разрешение, се посочва в съобщението.

Седалището на клона е в македонската столица Скопие на ул. „Антон Попов“ №1/3-28 с управител Иван Атанасов Кацаров.

През 2017г. „Трейс“ отчете консолидирани нетни приходи от продажби на стойност 314,3 млн. лв., които нарастват спрямо 2016 г. с 19,27%.

Изменението на консолидираните приходи от дейността през текущата година спрямо предходната се дължи основно на нарастването на приходите от сегмент България. През 2017 г. са отчетени 219,6 млн. лв., а през 2016г. - 154,6 млн. лв. /42,07 % нарастване, като причините за този ръст са изпълняваните инфраструктирни и ЖП проекти на Групата в страната. Приходите на Групата извън България (Сърбия и Чехия) са на обща стойност 94,7 млн. лв. и са с 13,07% по-малко в сравнение с предходния период/.

Консолидираните разходи по икономически елементи са на стойност 300,9 млн. лв. и нарастват спрямо предходната година с 12,92% заради промяна в обема на строителните работи, които Групата е извършила през годината.

Финансовият резултат след облагане е печалба в размер на 3, 87 млн. лв.

Трейс Груп Холд АД
Усилията на ръководството през тази година ще са концентрирани върху успешното изпълнение на сключените строителни договори в страната, както и в спечелване на нови търгове в страната и чужбина. Очакванията са за постигане на по-висока ефективност и положителни финансови резултати при оптимално натоварване на собствените ресурси.

На неконсолидирана база през първото тримесечие на годината „Трейс“ отчита ръст на приходите от продажби с 58% и печалба в размер на 650 хил. лв., която нараства с 408 хил. лв. спрямо година по-рано.

От началото на годината акциите на компанията поевтиняват с 5,49%, а през последната една година спадът в цената е с 3,37% при пазарна капитализация от 104,06 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН вписа новата емисия на "Чайкафарма Висококачествените лекарства"