IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Трейс" отчете консолидирана печалба от 1,6 млн. лв. за полугодието

В съобщение до медиите компанията посочва, че притежаването на лаборатория е било сред минималните критерии за класирането им като строител на пътя при Своге

11:53 | 31.08.18 г. 3
<p>
	Кръстовище &bdquo;Трапезица&ldquo; в гр. Бургас. Снимка: tracebg.com</p>

Кръстовище „Трапезица“ в гр. Бургас. Снимка: tracebg.com

Строителната компания "Трейс груп холд" АД обяви консолидираната печалба от 1,6 млн. лв. за полугодието на 2018 г., което е подобрнеие с 5,3 млн. лв. спрямо загубата от 3,7 млн. лв. за първата половина на 2017 г., показва отчетът, публикуван чрез Българска фондова борса АД.

Консолидираните продажби нарастват с 57% на годишна база до 147,3 млн. лв. Прогнозата за деветмесечието е продажбите да възлязат на 227,1 млн. лв. при повишение с 21% на годишна база.

В съобщение до медиите компанията посочва, че притежаването на лаборатория е било сред минималните критерии за класирането им като строител на пътя при град Своге, където в катастрофа загинаха 17 души.

Акциите на "Трейс груп холд" АД загубиха 15% от стойността си в последната седмица, като цената има се понижи до 3,2 лв. за акция след катастрофата край Своге - на път ремонтиран от дружеството.

Във вторник (28 август) цената на акциите се понижи до 3,26 лв. за брой, в сряда минималната беше 3,2 лв., а в четвъртък - 3,22 лв. В края на миналата седмица акциите се търгуваха при 3,78 лв. за ценна книга.

Акциите на пътностроителния холдинг поевтиняват с 32% в последните 12 месеца до пазарна капитализация от 78 млн. лв.

Скандалът в Своге не е първият за тази година, довел до срив в цената на акциите на компанията. През май стана ясно, че в Чехия има съдебен иск срещу компанията за близо 10 млн. лв. по повод строежа на летището „Рузине“. Тогава цената на акциите падна от 4,2 лв. до 3,9 лв. за акция в рамките на няколко дни.

Като за капак, понижената цена в последните дни поставя компанията по-надолу в класацията по пазарна стойност на свободно-търгуваните акции и създава опасност да отпадне от SOFIX през септември. Но повишеният брой сделки и оборот при рязкото поевтиняване повишават мястото на компанията в класациите по оборот и сделки, което пък работи за оставането му в SOFIX.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
madlenata888
преди 5 години
Струва си да се доверите на Алтернатива Файненшъл. Няма да съжалявате, гарантирам ви!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 1
Alx
преди 5 години
Да се чуди човек как толкова успешни компании не са стъпили на европейските пазари и не са ги превзели, смазвайки конкуренцията с ниската си цена и високо качество? Дълги години още България ще си остане блато от корупция, престъпност и шуробаджанащина. (а еврофондовете са просто една добра среда за развъждане на подобни икономически "субекти")
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още