Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Трейс регистрира новото си дружество в Германия

Акциите на компанията поевтиняха с 9,8% в понеделник след грешката в ребалансиране на SOFIX в петък

Трейс регистрира новото си дружество в Германия

Снимка: Pixabay

Новото дружество на "Трейс Груп Холд" АД - "Трейс - М Инвест" ООД, беше регистрирано в Търговския регистър при съда във Висбаден, Германия, съобщи компанията чрез БФБ – София.

В края на август компанията заяви, че учредява ново дружество, което ще функционира в Германия, като стъпката е част от изпълнението на политиката за разширяване на дейността. Дружеството се основава от съдружници „“М СТРОНГ“ ЕООД и “ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД с равно участие на двете фирми в размер 50/50 дяла.

Още по темата

Компанията ще бъде със седалище Майнцерщрасе 25, Висбаден, Германия, и ще се управлява съвместно от управителите Недко Младенов и Манол Кавръков. 

Портфолиото на услугите и дейностите на фирмата включват специализирани строежи, свързани с изграждането и ремонта на магистрали, инженерни съоръжения, висок клас пътища и други публични проекти в Германия.

Дейността на фирмата ще бъде допълвана и с развитие на проекти в областта на жилищното строителство, административни сгради, офис сгради и други обществени и частни проекти.

Трейс Груп Холд АД
В съобщението компанията посочва, че за развитието си ще залага на сътрудничество с водещи строителни концерни като Zueblin, W&F и др.

Очаква се в началото годишният обем, който новосъздаденото дружество ще управлява, да се движи в порядъка между 30 и 50 млн. евро.

Трейс беше замесена в развихрилата се миналата седмица полемика с ребалансирането на SOFIX, като първоначално БФБ – София обяви, че Трейс влиза в индекса, а по-късно компанията беше извадена от състава му заради станала техническа грешка.

Търговията в петък с акции на Трейс беше прекратена близо три часа след началото на борсовата сесия. В понеделник акциите на компанията поевтиняха с 9,8% до 4,6 лв. Пазарната капитализация е 111,562 млн. лв. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
ИХБ е продал активите на "ИХБ Електрик" за 20,33 млн. лв.