IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с акциите на „Градус“ тръгва от понеделник

БФБ постави емисията под наблюдение за три месеца

16:53 | 31.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;Градус&quot; АД</em></p>

Снимка: "Градус" АД

Българска фондова борса допусна до търговия на Основен пазар BSE, Сегмент акции Standard, емисията на „Градус“ АД. Това става ясно от решение на Съвета на директорите на БФБ по време на провелото се във вторник заседание.

Емисията на „Градус“ АД е с борсов код GR6. Размерът на емисията е 243 608 710 лв., разпределена в същия брой акции с номинална стойност от 1 лев всяка. Книжата са обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми. 

Търговията с акциите на „Градус“ АД започва в понеделник, 6 август. Индикативнста референтна цена за първата търговска сесия е 1,8000 лв. Поръчките за покупка и продажба се въвеждат съобразно ликвиден диапазон „LB2” от приложението на Делегиран регламент (ЕС) 2017/588 на комисията от 14 юли 2016 г.

Във връзка с разпоредбата на чл. 42, ал. 1 от Част III Правила за допускане до търговия емисията се поставя под наблюдение за срок от 3 месеца, уточняват от БФБ.

Само ден по-рано Комисията за финансов надзор вписа „Градус“ АД като публично дружество в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

Производителят на пилешко месо набра над 40 млн. лв. с IPO на 18 и 19 юни 2018 г., като акционерите в дружеството реализираха същата сума чрез продажба на съществуващи акции.

Цената беше 1,8 лв. и погледите при старта на борсовата търговия ще бъдат приковани върху цените, на които ще се сключват сделките. Може да се каже, че компанията вече е готoва за влизане в SOFIX през март 2019 г., защото има над нужните 750 акционера (по точно има над 1 000 акционера). Остава да покрие критериите за ликвидност, което вероятно ще е лесно с традиционната след предлагане активност на търговията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
Финанси виж още