Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Унифарм започва процедура по вливането си в Софарма

Компанията започва изплащането на дивидента за 2016 г. на 18 септември

Унифарм започва процедура по вливането си в Софарма

Снимка: Pixabay

Управителният съвет на "Унифарм" АД взе решение за започване на процедура по преобразуване, което да бъде осъществено чрез вливане на дружеството в "Софарма" АД, съобщи компанията чрез БФБ - София.

Дружеството избира инвестиционен посредник „Елана Трейдинг“ за консултант във връзка с осъществяване на процедурата по преобразуване.

В понеделник стана ясно, че Софарма е придобила 111 066 акции от капитала на Унифарм АД в резултат на подадени искания от акционери техните акции да бъдат изкупени.

Фармацевтичното дружество напомня, че  всички акционери на “Унифарм”, които не са участвали в търговото предлагане отправено от “Софарма”, имат право да изискат техните акции да бъдат изкупени до 19 септември 2017 г.

В края на юни стана ясно, че Софарма е придобило 18,75% от капитала на Унифарми делът му е достигнал 96,63%. След като е премината границата от 95%, Софарма има право в тримесечен срок да придобие автоматично 100% от Унифарм.

Междувременно Унифарм съобщи, че ще започне изплащане на дивидента на 18 септември след решение на общото събрание на акционерите от 21 юни. Тогава беше гласуван дивидент за 2016 г. в общ размер на 240 хил. лв. Размерът на дивидента за една акция бруто е 0,04 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0,038 лв.

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX приключи последната седмица в този състав със спад от близо 1%