Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Увеличението на капитала на „ЕМКА“ е вписано в Търговския регистър

Производителят на кабели и проводници увеличи капитала си на 21 699 726 лв.

Увеличението на капитала на „ЕМКА“ е вписано в Търговския регистър

Снимка: Pixabay

Увеличеннието на капитала на „ЕМКА“ АД е вписано в Търговския регистър на Агенцията по вписванията, съобщиха от дружеството.

Производителят на кабели и проводници увеличи капитала си от 21 505 776 лв. на 21 699 726 лв. в резултат на решение на Общото събрание на дружеството от 12 юни 2018 г.

ЕМКА АД
Право да запишат акции от новата емисия имаха всички членове на СД, прокуристът, търговският пълномощник, директорите на дирекции, заместник-директори, ръководителите направления, началник цехове и ръководители на отдели в дружеството към датата на Общото събрание на дружеството.

Севлиевското предприятие увеличи успешно капитала си, след като бяха записани 90% от предложените 215 хил. акции, т.е. 193 950 обикновени, поименни, безналични акции с право на глас всяка и номинална стойност от 1 лев.

През второто тримесечие на тази година „ЕМКА“ АД отчете ръст от 14% на приходите си от продажби до 55,4 млн. лв. спрямо същия период на миналата година. 

Разходите за дейността на специализираното в производство и продажба на кабели и проводници дружество към 30 юни възлизат на 52,8 млн. лв., което е с 15% повече в сравнение със същия период на миналата година. Нетната печалба на „ЕМКА“ АД се повишава с малко над 1% за периода април-юни на годишна база до 2,56 млн. лв.

На годишна база акциите на „ЕМКА“ АД поевтиняват с 9,65%.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Професионалистите от Алтернатива Файненшъл начертаха финансовото ми бъдеще. И изглежда много добре (:

Още от Новини и анализи
SOFIX с дневен спад от 0,6% до 449,82 пункта