Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Увеличението на капитала на Лавена приключи успешно

Сумата, получена срещу записаните акции, е в размер на 4,2 млн. лв.

Увеличението на капитала на Лавена приключи успешно

Снимка: Pixabay

Шуменският производител на козметика „Лавена“ АД успешно приключи увеличението на капитала си, след като бяха записани 53,329 броя обикновени поименни безналични акции с право на един глас всяка, съобщи дружеството чрез БФБ – София.

В началото на юни Съветът на директорите на „Лавена“ АД взе решение капиталът на дружеството да бъде увеличен от 266 652 на 319 982 лева чрез издаване на 53 330 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас.

Още по темата

Минималният брой записани и заплатени акции, при който предлагането се счита за успешно, е минимум 40 хил. броя нови акции.

Сумата, получена срещу записаните акции, е в размер на  4 212 991 лв., а разходите по предлагането са за 29 766 лв.

Предлагането приключи без затруднения, спорове и други подобни в процеса на търговията с права и записването на акции, уточняват от дружеството в съобщението си.

Лавена АД
Консолидираният финансов резултат на „Лавена“ през първото шестмесечие на 2017 г. преди данъчно облагане е печалба в размер на 1,3 млн. лв., което е със 75% повече спрямо година по-рано.

Общите приходи от дейността на предприятията в групата през полугодието са в размер на малко над 9 млн. лв., като се повишават с 24% на годишна база. Върху размера на приходите най-голямо влияние имат приходите от продажба на продукция, които заемат 98% от общите приходи за първото полугодие.

От началото на годината акциите на Лавена поевтиняват с 3,2% при пазарна капитализация от 25,812 млн. лв. 

По статията работи: Веселина Василева
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Европейските пазари записаха предимно повишения