Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

В „Деня за акции“ на Българска фондова борса бяха сключени 905 сделки

Индексите обаче не намериха единна посока

В „Деня за акции“ на Българска фондова борса бяха сключени 905 сделки

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

В Деня за акции“, който се проведе в сряда на Българска фондова борса, бяха сключени 905 сделки. Това е 7 пъти повече от среднодневните сключени сделки в юбилейното, пето издание на инициатива на БФБ и Централен депозитар, похвалиха се от борсовия оператор във Facebook страницата си. В „Дена за акции“ взеха участие 26 инвестиционни посредници и банки.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX се понижи с 0,29% до 578,63 пункта. По-широкият показател BGBX40 напредна с 0,16% до 115,74 пункта. Секторният BGREIT приключи на плюс с 0,05% до 123,47 пункта. Равнопретегленият BGTR30 отписа 0,20% до 504,91 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 606,6 хил. лв. след сключените 905 сделки с 87 емисии. Най-голям оборот мина по позицията на „Доверие Обединен Холдинг“ -  80,8 хил. лв. след сключени 55 сделки. На второ и трето място по оборот се наредиха „Адванс Терафонд“ АДСИЦ и „Албена“ АД със съответно 73,6 хил. лв. и 51,6 хил. лв.

Най-печелившата компания в сряда е „Агрия груп холдинг“, чиито акции поскъпнаха с 10,2%. Книжата на „ЧЕЗ Разпределение България“ отчетоха ръст от 3,5%, докато тези на „Алтерко“ АД – с 3,4%.

Най-много от стойността на акциите си в сряда изгуби „Доверие Обединен Холдинг“ - 2,8%. Книжата на „Първа инвестиционна банка“ поевтиняха с 2,4%, а тези на „Софарма“ - с 2%. 

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (6)

1
 
3
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Еланците ми вземат по 3 лева на сдеклка това не е никакъв проблем не е много. Проблема е в липсата на качествени компании. Качествените компнии обикновено са си частни и не искат да се листват на борсата.

Много качествени компании се отписаха от борсата което всява доста страх в дългострочните инвеститори че могат да търпят загубите на компанията и в един момент като станат печеливши мажо да реши да отписва.

Също така има и много компании в които мажо си прибира печалбата чрез източване на дружеството.

Доста от секторите в икономиката изобщо липсват на борсата. Нямаме телекомуникационна компания ЕРП-тата се отписаха от борсата почти веднага след като ги приватизираха остана ЧЕЗ ама и при тях чехите искат да се отърват от тях при което има голям риск от отписване.

Ако случайно имат печалба не обичат да делят с раята по формата на дивидент.

Та има да си чакаме някой да инвестира в умрялото БФБ :)
1
 
2
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Имаше комисиони.
1
 
3
 
4
преди 1 месец
така е .. закрих 2 губещи .. увеличих леко в 3 дружества .... , но наистина явно сме останали 200-300 човека ... и няма май голям смисъл с такива мажоритари ... миналата година +9% на чуждите борси и ( минус) 7 на БФБ ...
1
 
6
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
По-важно е какво ще стане след тази промоция. Като гледам, че при толкова сделки борсата пак е червена, значи денят е използван от много хора за сбогуване с нея!
0
 
7
 
2
dancho_o до: Императорът
преди 1 месец
На фона на около 110 в нормален ден мисля, че наистина може да се говори за успех.

Още от Новини и анализи
Две сделки с акции на „Кепитъл Консепт Лимитед“ формираха 89% от оборота на БФБ