Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Волатилната седмица в крайна сметка донесе скромен ръст на SOFIX

Най-голям спад за седмицата беше регистриран при цената на акциите на „Сирма Груп Холдинг“ - 9,03%

Волатилната седмица в крайна сметка донесе скромен ръст на SOFIX

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Оптимистичното настроение преобладаваше на Българска фондова борса в последната сесия за седмицата, като и при оборота имаше раздвижване в сравнение с предходните дни.

Водещият бенчмарк SOFIX се повиши с 0,47% в петък до 571,54 пункта. През по-кратката работна седмица показателят беше на червено в две от сесиите, а в другите две излезе на плюс. В крайна сметка на седмична база индексът на сините чипове записа скромно повишение с 0,04%.

По-широкият показател BGBX40 днес се придвижи във възходяща посока с 0,04% до 114,30 пункта. Равнопретегленият BGTR30 прибави 0,05% към стойността си до 498,54 пункта. Секторният измерител BGREIT се повиши с 0,37% до 120,15 пункта.

Оборотът на регулиран пазар в петък достигна 4,293 млн. лв. след сключени 173 сделки с 45 емисии. Най-голям оборот беше прехвърлен по позицията на „Синтетика“ АД – 1,6 млн. лв. благодарение на 20 сделки. На стойност от по малко над 1 млн. лв. бяха и прехвърлените книжа при „Атоменергоремонт“ АД и „Софарма“ АД.

За цялата седмица оборотът възлезе на 7,810 млн. лв.

От състава на SOFIX шест от сините чипове повишиха стойността на книжата си на седмична база, докато други четири бяха завлядени от мечи настроения. При останалите липсва промяна спрямо предходната седмица.

Най-печелившата компания за изминалите четири сесии е „М+С Хидравлик“, чиито акции поскъпнаха с 2,67%. След нея се наредиха ТБ „Първа инвестиционна банка“ АД и „Химимпорт“ АД със съответно 2,34% и 2,28%.

Най-голям спад за седмицата беше регистриран при „Сирма Груп Холдинг“ - 9,03%. Книжата на „Холдинг Варна“, „Градус“ и „Стара планина холд“ поевтиняха съответно с 2,94%, 1,68% и 1,67%. 

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се повиши с 0,33% до 579,98 пункта