IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Временната емисия акции на "Дронамикс" ще се търгува на пазар beam от 8 декември

Ще се търгуват акциите клас Б, извън търговията остава една привилегирована акция клас А

11:29 | 07.12.21 г.
<p>
	<em>Източник: &quot;Карол&quot;</em></p>

Източник: "Карол"

Временната емисия акции на „Дронамикс“ ще се търгува на пазар beam от 8 декември с борсов код DRO1, съобщи дружеството чрез платформата x3news.

„Дронамикс Кепитъл“ ЕАД уведомява инвеститорите, че на проведения на 2 декември 2021 г. аукцион за първично публично предлагане на акции от увеличението на капитала на дружеството на пазара за растеж beam са записани и заплатени 5 334 081 броя, привилегировани, безналични поименни, акции Клас Б от капитала на компанията.

Всяка акция е с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 1.10 лв. В резултат на предлагането са набрани  5 867 489 лева. 

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен на 5 384 081 лева, разпределен в една привилегирована акция Клас А с номинална стойност от 50 000 лева и 5 334 081 привилегировани акции Клас Б, с номинална стойност 1 лев. Всички акции от Клас Б ще бъдат допуснати до търговия на пазар beam след вписването на увеличението на капитала в Търговския регистър и вписване на емисията в „Централен депозитар“ АД.

За периода от 8 декември 2021 г. до вписването на увеличението на капитала в Търговския регистър на пазар beam е допусната до търговия временна емисия права върху записаните акции от емисията с борсов код DRO1. 

Припомняме, че производителят на безпилотни самолети планира да развие мрежа от центрове за доставка на стоки с дронове. 

Свързани компании:

Дронамикс Кепитъл АД - временна емисия(DRO1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още