Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Временната емисия акции на "Дронамикс" ще се търгува на пазар beam от 8 декември

Ще се търгуват акциите клас Б, извън търговията остава една привилегирована акция клас А

Временната емисия акции на "Дронамикс" ще се търгува на пазар beam от 8 декември

Източник: "Карол"

Временната емисия акции на „Дронамикс“ ще се търгува на пазар beam от 8 декември с борсов код DRO1, съобщи дружеството чрез платформата x3news.

„Дронамикс Кепитъл“ ЕАД уведомява инвеститорите, че на проведения на 2 декември 2021 г. аукцион за първично публично предлагане на акции от увеличението на капитала на дружеството на пазара за растеж beam са записани и заплатени 5 334 081 броя, привилегировани, безналични поименни, акции Клас Б от капитала на компанията.

Всяка акция е с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 1.10 лв. В резултат на предлагането са набрани  5 867 489 лева. 

Още по темата

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен на 5 384 081 лева, разпределен в една привилегирована акция Клас А с номинална стойност от 50 000 лева и 5 334 081 привилегировани акции Клас Б, с номинална стойност 1 лев. Всички акции от Клас Б ще бъдат допуснати до търговия на пазар beam след вписването на увеличението на капитала в Търговския регистър и вписване на емисията в „Централен депозитар“ АД.

За периода от 8 декември 2021 г. до вписването на увеличението на капитала в Търговския регистър на пазар beam е допусната до търговия временна емисия права върху записаните акции от емисията с борсов код DRO1. 

Припомняме, че производителят на безпилотни самолети планира да развие мрежа от центрове за доставка на стоки с дронове. 

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се закрепи на 610 пункта за трети ден