Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Захарни заводи" АД планира да издаде облигации за до 30 млн. лв.

Срокът е до 7 години, а лихвата - до 5% на годишна база

"Захарни заводи" АД планира да издаде облигации за до 30 млн. лв.

Президентът Румен Радев на посещение в завода. Снимка: "Захарни заводи" АД

Базираното в Горна Оряховица "Захарни заводи" АД планира издаване на емисия конвертируеми облигации и раздаване на дивидент в акции (stock dividend). За целта ръководството свиква Общо събрание на акционерите на 11 август 2017 г.

Размерът на емисията конвертируеми облигации е до 30 млн. лв., с номинална и емисионна стойност 100 лв. за брой (лот). Срокът е предвиден на до 7 години, а лихвата - до 5% на годишна база.

На падежа на облигациите всеки облигационер ще има право да да получи акции, а не пари. Това ще стане на база определено в проспекта конверсионно съотношение. 

Захарни заводи АД

Облигациите ще се издават чрез първично публично предлагане въз основа на потвърден от Комисията за финансов надзор проспект. Планира се емисията да се търгува на пода на Българска фондова борса – София АД.

Акционерите ще гласуват оправомощаване на Управителния съвет да определи окончателните параметри на проспекта, да избере консултант и посредник по издаването на книжата и всички други детайли.

На същото събрание ще се гласува и за увеличаване на капитала със собствени средства за сметка на фонд Резервен. Така за всеки 3 сега съществуващи акции ще бъде раздадена по 1 нова акция и общият брой издадени акции на Захарни заводи АД ще бъде увеличен от 8 334 624 броя на 11 112 832 броя с издаването на 2 778 208 нови.

Акциите на Захарни заводи АД гр. Горна Ораховица поскъпват с 232% за последните 12 месеца до 6,64 лв. за акция и 55,3 млн. лв. пазарна капитализация.

Захарни заводи АД отчита консолидирани продажби от 33,17 млн. лв. за първото тримесечие на 2017 г. при повишение с 4,9% на годишна база. Нетната печалба намалява до 576 хил. лв. за януари-март 2017 г., спрямо 1,34 млн. лв. за същия период на 2016 г.

Консолидираните продажби за 2016 г. са 156 млн. лв. при нетна печалба от 1,39 млн. лв.

Основни продукти на дружеството са захар "Сладея", етилов алкохол, вафли "Чайка", "Етър" и "Матео", халва, желирани бонбони Mentina, бонбони Лукчета, Теменужка и други.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 8 месеца
На Стари Лаври - Нов Берекет или от Обикновен Локум до Българска Фондова Борса

НИЕ НЯМА ДА ПРЕСТАНЕМ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ДА СИ ПОХАПВАМЕ ОТ СТАРИЯ ОБИКНОВЕН ЛОКУМ В НЕВЕРОЯТНАТА РЕТРО ОПАКОВКА НА "ЛОКУМЕНАТА РОЗОБЕРКА" ОТ ВРЕМЕТО НА "СЛАДКИЯ" СОЦИАЛИЗЪМ, ОБЛИЗВАЙКИ ПРЪСТИТЕ НА РЪЦЕТЕ СИ ОТ ПУДРАТА ЗАХАР, ПОЛЕПНАЛА ПО НЕДОБРЕ ПОДРЕДЕНИТЕ В ПЛАСТМАСОВА БЯЛА ТАРЕЛКА И ЗАЛЕПНАЛИ ЕДИН ЗА ДРУГ ЦВЕТНИ ЛОКУМЕНИ ПАРЧЕТА, НО ТЕХНИТЕ ЛИДЕРИ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРЕСТАНАТ ДА ХВЪРЛЯТ...

Повече на http://bbconsult.bg/%D0%BE%D1%82-%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC-%D0%B4%D0%BE-%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%B0/

Още от Новини и анализи
ИХБ е продал активите на "ИХБ Електрик" за 20,33 млн. лв.