Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Захарни заводи“ ще предложи дивидент от 0,01345 лв.

През миналата година дружеството не успя да зарадва акционерите си с дивидент

„Захарни заводи“ ще предложи дивидент от 0,01345 лв.

Снимка: "Захарни заводи" АД

 

Горнооряховския производител на сладкарски изделия „Захарни заводи“ АД ще предложи на акционерите да гласуват разпределянето на брутент дивидент от 0,01345 лв. Това става ясно от материалите към поканата за провеждане на Общо събрание на акционерите, публикувана чрез сайта на Българска фондова борса.

Захарни заводи АД
Управителният съвет на производителя на захарни изделя предлага 35% от печалбата, реализирана през миналата година в размер на малко над 427 хил. лв., или сумата от 149,46 хил. лв. да бъде разпределена като дивидент сред акционерите. Останалата част от печалбата в размер на 277,6 хил. лв. ще бъде отнесена във фонд "Други резерви".

Самото събрание е насрочено за 21 юни 2019 г., като то ще се проведе от 11 часа в Горна Оряховица. Останалите точки в дневния ред са стандарти като Приемане на индивидуалния и консолидирания доклад годишен доклад на Управителния съвет за дейността на дружеството през миналата година, Приемане на доклада относно политиката за възнагражденията на управителния и надзорния орган в дружеството и др.

През миналата година акционерите на „Захарни заводи“ не си разпределиха дивидент, а печалбата, реализирана през 2017 г. в размер на 940,8 хил. лв. беше отнесена във фонд „Резервен“.

За последните дванадесет месеца акциите на „Захарни заводи“ поевтиняха с 43,98% до 2, 80 лв. за акция цена на отваряне на сесията на 15 май, когато за последно е имало сделки с книжата на дружествата. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 1 месец
Шокиращо.
На Руси Данев му е сефте да плаща дивиденти

Още от Новини и анализи
COBOS умря, БФБ с фалстарт на новата Xetra, търговията спря и едва тръгна