IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Златни пясъци“ става солидарен длъжник по кредит за 300 хил. лв.

Дружеството учреди на свое дъщерно дружество право на строеж и сервитутни права в съсобствен на двете дружества поземлен имот

11:01 | 14.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Златни пясъци“ поема задължение като солидарен длъжник по кредит, който се предоставя на дъщерното му дружество „ ВиК Златни пясъци“ ООД, съобщи дружеството чрез БФБ – София.

 „Златни пясъци“  отчита неблагоприятни икономически обстоятелства, влияещи върху дейността на дъщерното дружество, които произтичат от намалени приходи от предоставяне на ВиК услуги поради слаб туристически сезон лятото тази година. Необходимо е и осигуряването на финансов ресурс до следващия туристически сезон, се посочва в решението на Управителния съвет на „Златни пясъци“.

Кредитът е в размер на 300 хил. лв. със срок до 05 август 2023 г., като ще бъде отпуснат от „Райфайзен банк“.

Ръководството на дружеството взе решение още да учреди в полза на „Електроразпределение Златни пясъци“ право на строеж на трафопост в съсобствен на двете дружества поземлен имот в курортния комплекс. Управителният съвет взе решение и за учредяване на сервитутно право върху зона около трафопоста с площ от 44 кв.м. , както и сервитутно право в същия имот за прокарване на отклонение на електрическа кабелна мрежа за обслужване на бъдещия трафопост. Площта на сервитутната зона около отклонението е 191 кв. м.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Правото се учредява безсрочно срещу цена от 28 154 лв. без ДДС. Плащането ще бъде извършено чрез прихващане срещу насрещни задължения на „Златни пясъци“ към „Електроразпределение Златни пясъци“, става ясно още от съобщението.

Слабият летен сезон сви приходите на "Златни пясъци" с 55% и го остави на загуба. Дружеството реализира загуба в размер на 1,075 млн. лв. към края на септември спрямо печалбата от 367 хил. лв. година по-рано след значителен спад на приходите през ударения от пандемията туристически сезон.

Приходите на дружеството от продажби се стопяват с 55% на годишна база след края на летния сезон до 9,8 млн. лв. в сравнение с приходите от 21,8 млн. лв. към края на третото тримесечие на 2019 г.

От началото на годината акциите на „Златни пясъци“ поевтиняват с 19% при пазарна капитализация от 9,74 млн. лв.

Свързани компании:

Златни пясъци АД(ZLP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още