Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Безплатно приложение информира за наличности на лекарства в аптеките

Липсващ медикамент може да бъде заявен на платформата Help2Go и да се достави на клиента

Безплатно приложение информира за наличности на лекарства в аптеките

Снимка: Pixabay

Безплатно приложение обхваща партньорска мрежа от аптеки в цялата страна с цел да улесни онлайн търговията на стоки от аптечната мрежа. Help2Go предоставя информация за наличности на лекарства, добавки и козметични средства, съобщиха от иновативната платформа.

Освен това мобилното приложение показва и кои са най-близките лаборатории, в които може да се правят изследвания.

Още по темата

Системата е напълно безплатна и може да се свали от Google Play и App Store, а от потребителя се изисква да се регистрира. Основната ѝ функция е да информира потребителя в два аспекта – в кои най-близки аптеки до своето местоположение може да открие нужните лекарства, витамини или козметични средства, както и коя лаборатория ще откликне на възникнала нужда.

Друго предимство на платформата е, че може да сравни цените между отделните аптеки. При липса на наличност от нужния продукт той лесно може да бъде заявен с точна обратна информация за неговото зареждане и време за доставка.

“В последните години живеем в интересни и много динамични времена. Ежедневно предизвикателство за нас е, че често се изчерпват важни лекарствени средства от аптечната мрежа. Това води и до часове, изгубени напразно в обикаляне и търсене на важни консумативи. Така се зароди идеята за уникалното приложение Help2Go”, споделя един от създателите Звезделин Минчев, като допълва, че целта е да спестят ценно време и да премахнат чакането по опашки, с което се намалява рискът от заразяване с COVID-19.

Сред практичните ползи на Help2Go е и информацията, която платформата дава за състава на всеки продукт, като целта е потребителят да се запознае с характеристиките на лекарствата, което често се неглижира от лекарите, а при наплив на клиенти в аптеката – никой не обяснява.

Друга полезна функция в приложението е напомнянето кога дадено лекарство трябва да бъде прието, тъй като за някои медикаменти е важен точният прием при лечение. По този начин практически отпада ангажиментът човек да помни, да записва или настройва известия, защото Help2Go се грижи да дава навреме информация.

“При поръчка от Help2Go може да поръчате и платите лекарствата на родителите ви, на ваши близки или да дарите на нуждаещ се лекарствени продукти. Нашата цел беше освен да сме практични, да бъдем и полезни на обществото”, казва още Звезделин Минчев.

Той обясни, че екипът на Help2Go се ангажира и с доставка, тъй като невинаги условията позволяват заявените лекарства, добавки или козметични продукти, да бъдат взети от аптеката или дрогерията, в която се намират.

„Карантина, отдалечено място на живеене, причините могат да бъдат безброй”, пояснява един от създателите на платформата и подчертава, че процесът се случва бързо и лесно и това го прави незаменим помощник в напрегнатото ежедневие.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Disney ще показва много малко реклами в поддържания от реклами Disney+