IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко важен е финансовият мениджмънт за развитието на компанията?

Клуб Investor.bg ще дискутира подходите при управлението на ликвидността, източниците на финансиране и бюджетирането в компаниите

10:22 | 07.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Финансите на дадена компанията са водещи и определящи в нейната дейност. Чрез тях се постига целта на създаването и функционирането й. По-конкретно финансите на компанията са паричните отношения при формирането на нейния капитал и при влагането му в реални активи с цел повишаване на богатството на собствениците и благосъстоянието на обществото като цяло.

Ефективният мениджмънт на финансите дава правилните решения, така че активите и инвестициите на фирмата да се оползотворяват оптимално и да носят висока възвръщаемост.

От своя страна финансовото управление включва всички дейности, свързани с привличането на необходимите за функционирането на компанията парични средства, влагането им в реални активи, оценката на риска, рентабилността и ликвидността, разпределението на дохода и контрола върху паричните потоци.

Финансовият мениджмънт изисква задълбочени познания в областта на корпоративните финанси, на финансовите пазари, финансовите отчетност, анализ и риск.

В процеса по управление на финансите се взимат главно инвестиционни и финансиращи решения, които са взаимно свързани и обусловени. Именно тук идва и ролята на финансовия мениджър.

Каква е неговата съвременна роля? Колко важен е той за представянето на компанията и позиционирането й както на пазара, така и сред инвеститорите, консумиращи достъпната информация за финансовото състояние на дружеството? Каква е неговата цел – да максимизира финансовия резултат на фирмата или да подобрява богатството на акционерите й?

Това са част от въпросите, чийто отговор ще бъде потърсен по време на дискусиите на Клуб Investor.bg на тема „Колко важен е финансовият мениджмънт за развитието на компанията?“.

A eто какво ще обсъждат експертите на 20 октомври в Гранд Хотел София:

- Особености, предимства и недостатъци на различните източници на финансиране

- Подходи при управлението на ликвидността и рентабилността на компанията и балансът между тях

- Бюджетирането като основен клон за управлението на финансите

- Разчитане на последващия анализ за финансовото състояние на компаниите

В дискусията ще участват Димитър Богомилов, финансов директор на Софарма Трейдинг АД; Стели Димитрова, главен изпълнителен директор на LLP Dynamics – XAPT; Вяра Иванова, CFA, инвестиционен мениджър в ЕЛАНА Фонд Мениджмънт; Андреана Матева, главен финансов директор и директор „Операции“ в Интерснак България ЕООД.

Останалите участници в дискусията очаквайте скоро.

Модератор на дискусията ще бъде Свилен Колев от Investor.bg

Регистрирайте се за събитието тук

Клуб Investor.bg се провежда със съдействието на СИБАНК, ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, LLP Dynamics –XAPT, Корадо България и Джулиани ЕООД.

Институционални партньори на клуб Investor.bg са Индустриален холдинг - България, БФБ-София, Bulgaria ON AIR, Дакси и Германо-българска индустриално-търговска камара (ГБИТК).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още