IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корпоративният растеж през погледа на финансовия директор

Клуб Investor.bg ще дискутира източниците на финансиране, инструментите за защита в периоди на нестабилност, експанзията на нови пазари и измамите във фирмата

08:39 | 02.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Предизвикателна макроикономическа среда, постоянно усъвършенстващи се регулаторни изисквания, вълнения на капиталовите пазари, разнообразни инструменти за финансиране, риск от измами... Това са една малка част от предизвикателствата, пред които се изправя съвременният финансов мениджър, който иска да допринесе за увеличаване на стойността на своята компания.

Финансовият директор трябва да се съобразява не само с постоянно променящите се икономически и пазарни условия, да подбира най-ефективните и най-рентабилни източници за финансиране на фирмата.

Той трябва да има и едно наум, когато става дума за управлението и превенцията на измамите – тема, която отдавна не е свързана само с манипулиране на финансовите отчети, но която засяга и вътрешния контрол и корпоративното управление.

Подбирайки правилните инструменти и следвайки точната стратегия, финансовият мениджър трябва да допринесе за корпоративния растеж на компанията. В тази връзка изникват и следните фундаментални въпроси:

Как финансовите мениджъри допринасят за растежа на компанията и атакуват нови пазари? Какви инструменти използват, за да защитят фирмата в периоди на нестабилност на вътрешната и външната среда? Кои са добрите решения при превенцията на измамите? Какво е бъдещето пред управлението им?

Това са само част от въпросите, чийто отговор ще бъде потърсен в рамките на дискусиите на Клуб Investor.bg на тема „Корпоративният растеж през погледа на финансовия директор“.

A eто какво ще обсъждат експертите на 20 октомври в Гранд Хотел София:

- Източниците за финансиране на корпоративния растеж;

- Инструментите за защита на фирмените финанси в периоди на нестабилност;

- Експанзията на нови пазари;

- Добрите практики за предотвратяване, откриване и контрол на измамите;

- Невярната и неточна информация във финансовите отчети;

- Ролята на финансовия директор за противодействие на измамите и инструментите, с които разполага.

В дискусията ще участват Али Пирзада, старши мениджър в Ърнст и Янг България, Генади Гешев, ръководител „Международни финансови пазари“ в ЕЛАНА Трейдинг, Светлана Болдина, мениджър „Финанси и контрол“ в Нестле България, Петър Илиев, финансов директор на МБАЛ „Доверие“, Веселка Данчева, търговски директор на Немечек България, Росен Маринов, изпълнителен директор на Датикум АД.

Останалите участници в дискусията очаквайте скоро!

Модератор на дискусията ще бъде Свилен Колев от Investor.bg.

Регистрирайте се за събитието тук

Клуб Investor.bg се провежда с подкрепата на ЕЛАНА Финансов Холдинг, Болница „Доверие”, Немечек България и eFaktura.bg.

Институционални партньори на клуб Investor.bg са Индустриален холдинг - България, Ърнст и Янг България, „Резиденшъл Младост“, Ловико Сухиндол и Германо-българска индустриално-търговска камара (ГБИТК).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още