IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

57 плажа по Южното Черноморие нямат концесионер

От тях само на 7 има осигурено водно спасяване от общината

10:15 | 24.08.20 г.
<p>
	<em>Снинмка: БГНЕС</em></p>

Снинмка: БГНЕС

57 плажа по Южното Черноморие останаха безстопанствени това лято. Сред най-големите проблеми на тези ивици са липсата на водни спасители. Това става ясно от репортаж на БНТ.

В разгара на сезона една от „перлите“ на най-южната част от българското море – плажът Силистар, остана без концесионер за кратко. В разгара на сезона плажът, който се намира съвсем близо до Резово и границата с Турция, остана без спасители, въпреки че именно през август морето става най-опасно. Ициденти вече бяха отчетени, като на помощ се притекли сърфисти от близък къмпинг. 

В момента на Силистар има спасителни, но проверката на БНТ показала, че заради техническо разминаване между водната служба и концесионера на ивицата останала неохраняема за кратък период.

По данни на областта управа по Южното Черноморие има над 100 плажа. Обявени като неохраняеми са общо 57.

„Ние сме преценили ,че най-посещавани от тези 57 са 7 плажа, за които сме осигурили водно спасяване. По два поста в активния сезон с по двама спасители, в извън активния сезон по един пост. В момента тези плажове, които споменах седемте са със осигурено водно спасяване до края на септември“, обясни пред Националната телевизия Вълчо Чолаков, областен управител

Стопаните на плажовете обсъждат идея за справяне с проблема с липсата на спасители на девствените плажове, която ще бъде изпратена на министъра на туризма, за да може до следващия сезон процедурата да се задейства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още