IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

800 хил. пътници са минали през летище Варна от началото на годината

Wizz Air откри 28-мата си база в крайморския град

21:21 | 21.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Летище Варна</em></p>

Снимка: Летище Варна

През тази година летище Варна обслужва полети от и до 111 дестинации в 39 държави, изпълнявани от 63 авиокомпании, съобщи днес директорът на аеропорта Димитър Костадинов, цитиран от БТА.

Той уточни, че от началото на годината броят на обслужените пътници в крайморския град вече достига 800 хил. души.

Костадинов отчете, че броят на полетите се е увеличил с близо 13 на сто в сравнение с 2016 г., а прогнозата му беше, че до края на годината ръстът може да достигне 15 процента.

Директорът на летището посочи още, че възможностите за пътуване от и до Варна ще се увеличат още, след като днес най-голямата нискотарифна компания в Централна и Източна Европа - Wizz Air, откри своята 28-ма база в крайморския град.

Костадинов посочи, че тази стъпка показва дългосрочните намерения на фирмата за партньорство с българското летище. По думите му авиокомпанията вече ще изпълнява 30 полета седмично до 8 дестинации.

Новите полети на Wizz Air свързват Варна с Дортмунд и Мюнхен Меминген в Германия, Айндховен в Холандия, Ларнака в Кипър, Милано Бергамо в Италия и Тел Авив в Израел. Честотата на полетите по популярната линия Лондон Лутън се увеличи на 10 полета седмично. Ежедневно се изпълняват и полетите до София.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още