IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безжичен интернет ще има на пристанищата в Бургас и Варна

Прогнозната стойност на поръчката възлиза на 6 млн. лева без ДДС

16:39 | 05.02.16 г.
Безжичен интернет ще има на пристанищата в Бургас и Варна

Безжичен интернет ще има от догодина на територията на пристанищата Бургас и Варна. Съвременната обща комуникационна система, предоставяща Wi-Fi, ще бъде изградена в района на двете най-големи черноморски пристанища у нас, след като Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) обяви обществена поръчка за изпълнител на проектирането и изграждането.

Безжичен интернет ще има в районите на двете пристанища, включващи кейовите корабни места на терминалите Бургас-изток 1, Бургас-изток 2, Бургас-запад и Росенец, както и Варна-изток, Варна-запад, пристанищните терминали в Балчик, Леспорт и Несебър, а също и новопостроения Брегови център-Варна в парк Аспарухово, който беше открит на 15 август 2015 г. 

Wi-Fi ще има още на територията на двете морски гари и откритите части в морето към съответните пристанища, съобщи предприятието.

Целта е да се създаде по-голям комфорт на пасажерите и персонала на акостиралите плавателни съдове, както и на посетителите и служителите на двете морски гари в Бургас и Варна. Преминаващите през двете пристанища свободно ще могат да използват лаптопи, смартфони, таблети и други мобилни устройства, което ще подобри не само личната им комуникация, но и връзката им с отделни институции.

Прогнозната стойност на поръчката възлиза на 6 млн. лева без ДДС, като идеята е средствата да бъдат предоставени чрез оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още